Νέο περιστατικό λαθροθηρίας

Νέα

Παρόμοια χαρακτηριστικά με το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στην ίδια γεωγραφική περιοχή είχε και ένα δεύτερο περιστατικό λαθροθηρίας, που απασχόλησε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Ο λόγος για τη σύλληψη ενός ατόμου, που εντοπίστηκε κατά τη διενέργεια περιπολίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ΤΚ Νεράιδας του Δήμου Φιλιατών.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν ένα Ι.Χ να κινείται σε αγροτική – δασώδη περιοχή και σε έλεγχο που έκαναν λίγο μετά, εντόπισαν στην καμπίνα του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης με προσαρμοσμένο φακό και τρία φυσίγγια για θήρα τριχωτών θηραμάτων.
Το κυνηγετικό όπλο, ο φακός και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του οδηγού και κατόχου του όπλου.
Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά, που παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορούν τέτοιου είδους συμπεριφορές να γίνουν ανεκτές και αποδεκτές ή να θεωρούνται φυσιολογικές από οποιονδήποτε.

«Η περίοδος άσκησης θήρας τριχωτών θηραμάτων ξεκινά σε λίγες ημέρες και μέχρι τότε οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε το κύρος και την αξιοπιστία της κυνηγετικής οικογένειας, απομονώνοντας τους λιγοστούς εκείνους που με τη συμπεριφορά και τις ενέργειές τους, προσβάλλουν την κυνηγετική δραστηριότητα και προκαλούν ζημιά στο περιβάλλον.
Είναι χρέος όλων μας να απομονώσουμε αυτούς τους λίγους που θεωρούν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό και να τους αποβάλουμε από την κυνηγετική οικογένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.