frodistirio

Νέα κρούση για επαναλειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Νέα

Μεροληψία το εκτεταμένο λουκέτο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες

Αδικία και μεροληπτική συμπεριφορά καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, με δεδομένο πως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν ξεκινήσει και πάλι στην πλειονότητά τους, όχι όμως τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση για τα τμήματα προετοιμασίας για εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στα Ιωάννινα έχουν αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία των τμημάτων τους από τις 6 Νοεμβρίου και έξι και πλέον μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία υπεύθυνη και σαφής απάντηση για το πότε προβλέπεται να δοθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα.
Όπως ανέφερε η Μαρία Χαραλάμπους – Τσιούρη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ιωαννίνων, τα μέλη του κλάδου θεωρούν, ότι απέναντί τους συντελείται μια αδικία, μιας και από τις αρχές Μαΐου έχουν επιστρέψει οι μαθητές στη διά ζώσης διδασκαλία αφενός, όπως έχουν επαναρχίσει και αθλητικές δραστηριότητες.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, είναι πώς γίνεται να επιτρέπεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μας όταν για παράδειγμα κάνουν προπονήσεις με άλλα παιδιά από διάφορες περιοχές της πόλης και του λεκανοπεδίου ή με τους συμμαθητές τους στο σχολείο και θεωρείται, ότι στους δικούς μας χώρους, υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος, όταν από την αρχή της κρίσης αποδείξαμε, ότι τηρούμε και λαμβάνουμε τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι επίσης άδικη η προσέγγιση των τελευταίων ημερών από τον υπουργό κ. Γεωργιάδη, που ανέφερε, ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα με τα φροντιστήρια αφού στις 15 του μήνα ολοκληρώνουν τα μαθήματα. Υπάρχουν όμως τα θερινά τμήματα, υπάρχουν οι υποχρεώσεις που τρέχουν για τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δει με ποιον τρόπο θα καλυφθούν», ανέφερε η κα Χαραλάμπους.

Ζητούν παρέμβαση για τη μαθητική διαρροή

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα. Χαραλάμπους, η πανδημία αύξησε σημαντικά τα ποσοστά της παραοικονομίας στο χώρο, με τα νομίμως λειτουργούντα φροντιστήρια και κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών, να αντιμετωπίζουν μία συνεχιζόμενη διαρροή μαθητικού δυναμικού. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ιωαννίνων έχει ενημερώσει τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, ζητώντας να παρέμβουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

Σύμμαχος η ΟΕΒΕ

Στο μεταξύ, σύμφωνη βρίσκει την Ομοσπονδία Ε.Β.Ε. Ν. Ιωαννίνων, η έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων ΞένωνΓλωσσών Νομού Ιωαννίνων αλλά και του Συλλόγου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, με την απόφαση της Κυβέρνησης να μένουν κλειστά τα Φροντιστήρια, πλην των τμημάτων προετοιμασίας εξετάσεων, για όλο το διάστημα του καλοκαιριού.
«Δίκαιη η αγανάκτηση των συναδέλφων, αφού δεν θα δημιουργήσουν θερινά τμήματα κάτιπου θα δημιουργούσε μια ευκαιρία για ανάκαμψη μετά από την 7μηνη ημιλειτουργία τους.
Βεβαίως τα παράνομα φροντιστήρια δεν σταμάτησαν ποτέ να πραγματοποιούνται δια ζώσης στα σπίτια των μαθητών, σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Σήμερα λειτουργούν με απόφαση της Κυβέρνηση όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, γι αυτό και δεν κατανοούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον συγκεκριμένο κλάδο.
Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων κατανοούμε το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί και ζητούμε το πλήρες άνοιγμα όλων των Φροντιστηρίων.
Καλούμε τους Αρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές του Νομού μας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Τριτοβάθμιο όργανό μας την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., να βοηθήσουν, με λύσεις πρακτικές, στην ομαλή έξοδο από την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει και αυτός ο κλάδος», σημειώνεται σε ανακοίνωση.