ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Κρίσιμες οι ευρωεκλογές με ένα σημαντικό δίλλημα

Νέα
  • Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ο Δ. Παπαδημούλης

Γύρω από το δίλλημα που θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες της Ευρώπης στις Ευρωεκλογές κινήθηκε η εκδήλωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με καλεσμένο τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη.
Το δίλημμα αυτό αφορά την επιλογή ανάμεσα σε πρόοδο και οπισθοδρόμηση με τον κ. Παπαδημούλη να αναφέρει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, πως σε εσωτερικό επίπεδο ισοδυναμεί με την επιλογή ανάμεσα σε Τσίπρα ή Μητσοτάκη.
Στην εκδήλωση ομιλήτριες ήταν και οι επίσης υποψήφιες για την ευρωβουλή Φωτεινή Σκοπούλη και Όλγα Νάσση που κατάγονται από τα Γιάννενα.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε, ότι οι ευρωεκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ευρώπης, σε μία περίοδο που το φάντασμα της ακροδεξιάς και του φασισμού σηκώνει και πάλι κεφάλι.
Ο ίδιος έδειξε απόλυτα αισιόδοξος και βέβαιος, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει για τον ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο σκαλοπάτι για να κερδίσει και τις εθνικές εκλογές και να παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας και τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Τα πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι έχουν σηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη. Ο νεοφιλελευθερισμός τροφοδοτεί την ακροδεξιά και οι δύο πολιτικές ετοιμάζονται να παντρευτούν με γαμπρό τον Βέμπερ και κουμπάρο τον Όρμπαν. Είναι ένα σενάριο κακό για την Ευρώπη και εφιαλτικό για την Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης, για να προσθέσει πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές.
«Οι ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές πολιτικές και πολωτικές εκλογές της ιστορίας στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο, αλλά πιστεύουμε, ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν το σκαλοπάτι για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.
Η Φωτ. Σκοπούλη από την πλευρά της αναφέρθηκε στις διαφορές του μίγματος των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και της αριστεράς από την άλλη, ενώ με προσωπική εμπειρία από την Ιταλία, και την εκεί άνοδο της ακροδεξιάς σε επίπεδο μάλιστα κυβέρνησης, η Όλγα Νάσση έκανε λόγο για την ανάπτυξη ενός δικτύου της ακροδεξιάς που θέλει να καταστρέψει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Δ. Παπαδημούλης: Δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία έστειλε από τα Γιάννενα, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης με αφορμή τη δημοσίευση και μετέπειτα απόσυρση στο ΦΕΚ της απόφασης με την οποία το αλβανικό κράτος υφαρπάζει τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, αλλά και την επείγουσα ερώτηση του κ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν, η αλβανική κυβέρνηση απέσυρε την απόφαση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, ο κ. Παπαδημούλης ερωτηθείς σχετικά διεμήνυσε πως ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε και το ευρωκοινοβούλιο εφησυχάζουν, καθώς η απόφαση μπορεί να αποσύρθηκε, όμως δεν ακυρώθηκε.
«Το ΦΕΚ εξαφανίστηκε, αλλά δεν εφησυχάζουμε, γιατί ο νόμος δεν ακυρώθηκε. Δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, χωρίς τον πλήρη σεβασμό των πολιτικών, των κοινωνικών και των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. Θέλουμε την ενταξιακή προοπτική των γειτόνων μας, αλλά οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα της μειονότητας. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για κανέναν και είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή είναι εθνική πολιτική και όχι να ηρωοποιούμε τον Κατσίφα», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.