«Μίνι χιονοδρομικό» θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Νέα

Ένα θεματικό ψυχαγωγικό πάρκο χιονιού, ένα «μίνι χιονοδρομικό» θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Ένα θεματικό ψυχαγωγικό πάρκο χιονιού, ένα «μίνι χιονοδρομικό» θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο θα προσθέσει μία επιπλέον δυνατότητα αναψυχής για τους κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.

Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του χιονοδρομικού κέντρου είναι ένα από τα υποέργα της πράξης «Ενίσχυση δράσεων Πολιτικής Προστασίας, τουρισμού και πολιτισμού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 1.792.183,98 ευρώ, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Το υποέργο περιλαμβάνει μία τουριστική/ψυχαγωγική πρόταση με διαμόρφωση του κατάντη χώρου του ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή «Ίσιωμα» Πραμάντων, έκτασης 5 στρεμμάτων περίπου, όπου θα δημιουργηθούν μια μικρή πίστα χιονοδρομίας, κατάλληλη για αρχάριους χιονοδρόμους όλων των ηλικιών, καθώς και δύο πίστες για σαμπρέλες (tubing).

«Με συνέπεια και σχέδιο δημιουργούμε ένα πλέγμα υποδομών, που δίνουν επιπλέον επιλογές αναψυχής στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά ταυτόχρονα δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν των Τζουμέρκων. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε  διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και το αποδεικνύουμε και με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”», ανέφερε σε δηλώσεις, του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.