Μιχ. Καλογήρου: Ανοιχτό το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών

Νέα
  • Αισιοδοξία εξέφρασε από τα Γιάννενα ο Υπ. Οικονομικών

Μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και έναν προσδιορισμό του διακυβεύματος των εθνικών εκλογών προσπάθησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα της ΕΗΜ στα Γιάννενα.
Το μήνυμα που προσπάθησαν να στείλουν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως το κόμμα είναι «πληγωμένο, αλλά όρθιο».
Ο κ. Καλογήρου σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε πως το αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μπορεί να ανατραπεί για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έστειλε το μήνυμά του, το έχουμε λάβει και είμαστε αισιόδοξοι για τις εθνικές εκλογές», σημείωσε ο κ. Καλογήρου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, στην ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης πέρα από τις επιδερμικές αναφορές στο εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στάθηκε ειδικότερα στην παραγωγή του κοινοβουλευτικού έργου, με επίκεντρο το σκάνδαλο Novartis, αλλά και το θέμα της επικαιρότητας, με την επιλογή των ανώτατων δικαστικών λειτουργών.
Για το πρώτο ζήτημα δε θέλησε να πει πολλά, περιοριζόμενος σε μία «προσωπική σιωπή, γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο».
Όπως πρόσθεσε, δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά πέρα από την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, η επιχείρηση της Ν.Δ και των άλλων κομμάτων να πείσουν την κοινωνία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τη δίωξη των πολιτικών της αντιπάλων.
Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της επικαιρότητας, τον διορισμό ανώτατων δικαστικών λειτουργών, ο κ. Καλογήρου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παραιτηθεί, είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει το ρόλο και το έργο της, ενώ υπερασπίστηκε τη συνταγματικότητα της διαδικασίας.

Μηνύματα των βουλευτών
Και οι τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν και για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αλλά και για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Την αρχή έκανε ο Χρ. Μαντάς που ανακοίνωσε παράλληλα και την διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου, για την κάλυψη των τριών κενών θέσεων στα Γιάννενα αφού και οι τέσσερις βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Προβλέπεται η δυνατότητα των αυτοπροτάσεων και ετεροπροτάσεων προς την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, διαδικασία βέβαια που είχε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια μέχρι χθες το βράδυ.
«Είμαστε στεναχωρημένοι αλλά δεν συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Σεβόμαστε τα ηχηρά μηνύματα του λαού τις αγωνίες και προσδοκίες του. Στα Γιάννενα καταφέραμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στη χώρα και αυτό είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου. Δεν πάμε στις εκλογές ως αιθεροβάμονες, αλλά πάμε να δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση», ανέφερε ο κ. Μαντάς.
Η υφ. Παιδείας Μερ. Τζούφη χαρακτήρισε υψηλό και σημαντικό το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές στα Γιάννενα και υπερασπίστηκε το έργο που έχει γίνει σε διάφορους τομείς και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο.
Αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μπορεί να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές δήλωσε ο Γ. Στέφος ενώ για μία σημαντική μαγιά του 25% έκανε λόγο ο Γ. Καραγιάννης, αναφερόμενος στην επικείμενη μάχη της 7ης Ιουλίου.