ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Ο εναλλακτικός τουρισμός ταξιδεύει στη Γερμανία

Νέα

Κάθε δυνατότητα χρησιμοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου για να προβάλλει και να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής συμμετέχοντας τακτικά σε πανελλαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Οι τελευταίες μάλιστα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη φαρέτρα της, καθώς φέρνουν τις τοπικές επιχειρήσεις σε επαφή κατευθείαν με επαγγελματίες του τουρισμού από άλλες χώρες.

Γρήγορα αναπτυσσόμενη μορφή του τουρισμού της Ηπείρου και τις τέσσερις εποχές αποτελεί και ο εναλλακτικός τουρισμός, που συνεχώς κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις ξένων τουριστών, που συχνά επιζητούν την περιπέτεια, πέρα από τη χαλάρωση, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur», που διοργανώνεται στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Όπως και πέρυσι, η Περιφέρεια Ηπείρου προγραμματίζει επαγγελματικές συναντήσεις (b2b) για τους επιχειρηματίες της Ηπείρου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο περίπτερό της.

Το 2018 οι εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και οι εκπρόσωποι της είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό της έκθεσης τις πολλαπλές επιλογές Εναλλακτικού Τουρισμού της Ηπείρου, ως προορισμό για όλο το χρόνο, και του εξαιρετικού συνδυασμού βουνού και θάλασσας για όλες τις δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, κολύμβηση, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, αναρρίχηση, rafting, kayak, campervan κ.ά.

 

Η έκθεση

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη. Δίνει τη δυνατότητα στον Εκθέτη και τον εν δυνάμει επισκέπτη από τη Γερμανία – που αποτελεί και την αγορά/ στόχο για την Ήπειρο – ιδίως σε αυτό το είδος τουρισμού, για απευθείας ή προγραμματισμένη επαφή και συζήτηση για τα ειδικά πακέτα, τις προσφορές και τις δυνατότητες προσαρμογής των προσφερομένων υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της επαγγελματίες και φορείς της Ηπείρου, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην έκθεση, και να προγραμματίσει επαγγελματικές συναντήσεις (b2b).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να γίνει εγγράφως το αργότερο ως την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2019 στο e-mail: i.gkartzo[email protected] (υπόψη κ. Ηλία Γκαρτζονίκα). Πληροφορίες: τηλ 2651087243, 2651087142.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική) και σε καθορισμένες ποσότητες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τρόπο ώστε να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στις 11.00 π.μ.. Περισσότερες πληροφορίες  για τη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο: www.tournatur.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ