ΜΕΤΣΟΒΟ – Νήπια χωρίς σίτιση λόγω αναρρωτικής άδειας

Νέα

Χωρίς σίτιση έμειναν τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου, με το θέμα να αποτελεί αιτία ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» και της Δημοτικής Αρχής.
Αρχικά η παράταξη «Δύναμις Δημοτών» με επικεφαλής τον Σπύρο Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται σε μεγάλα προβλήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης με αποκορύφωμα την ανεπάρκεια σίτισης στον βρεφονηπιακό σταθμό.
Ακόμη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έχουν ζητήσει ενημέρωση για την βιωσιμότητα της Κοινωφελούς Επιχείρησης χωρίς να έχουν λάβει απάντηση από τον δήμαρχο Κώστα Τζαφέα.
«Πριν από τέσσερις μήνες (μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές) και πριν ακόμα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας ως παράταξη μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου, πληροφορηθήκαμε για προβλήματα σε διάφορες δομές της Κοινωφελούς ΕπιχείρησηςΔήμου Μετσόβου. Άμεσα υποβάλαμε αίτημα (3-7-19/4303) στον Δήμαρχο Μετσόβου κύριο Τζαφέα για χορήγηση των απολογισμών των τελευταίων ετών της εν λόγω Κοινωφελούς έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε θέση σε αυτό το μείζον πρόβλημα της περιοχής και να βοηθήσουμε στην επίλυση τυχόν προβλημάτων βιωσιμότητας τόσο των δομών όσο και της Κοινωφελούς.Μετά από μήνες καμία απάντηση και κανένα στοιχείο δεν μας δόθηκε από τον Δήμαρχο Μετσόβου καιστις 12/09/2019 υποβλήθηκε εκ νέου αίτημα (12-9-19/5767) προς τον Δήμαρχο κύριο Τζαφέα χωρίς καμία ανταπόκριση και πάλι.
Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εργαζόμενοι μας πληροφορούν ότι δυσκολεύονται ακόμη και για τα βασικά των παιδιών στις δομές όπως η σίτιση! Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και σίγουρα με πολλές προεκτάσεις τόσο ως προς το γιατί ο Δήμαρχος αποφεύγει να μας δώσει στοιχεία όσο και ως προς το γιατί ένας Δήμος που παραλίγο προεκλογικά να πάρει το ¨Νόμπελ Οικονομίας¨ (βλ.Capital.gr)μετεκλογικά βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Το σίγουρο είναι ότι όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου μας θα απαντηθούν άμεσα και επίσης σίγουρο είναι ότι εγωισμοί δεν χωρούν… ο Δήμος χρειάζεται επειγόντως βοήθεια και όσο ο Δήμαρχος αρνείται να το καταλάβει τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει», σημειώνουν.

Η απάντηση
Στην ανακοίνωση της παράταξης απάντησε η Δημοτική Αρχή υπογραμμίζοντας πως η μη σίτιση των παιδιών του Βρεφικού Σταθμούοφείλεται σε νόμιμη αναρρωτική άδεια του μοναδικού μάγειρα που υπηρετεί στον Βρεφικό Σταθμό, η οποία ολοκληρώνεται και έτσι ο υπάλληλος θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπως, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος προσπαθεί να καλύψει την μισθοδοσία από ίδιους πόρους καθώς οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και την ΕΕΤΑΑ δεν καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες όλων των Δομών, όπως συμβαίνει σε πολλούς Δήμους της χώρας.
«Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα λόγω υποχρηματοδότησης και πολλών αρμοδιοτήτων που έχουν επιφορτιστεί και ούτε μπορούν να μετακυλίσουν τα βάρη στους δημότες που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από την οικονομική και όχι μόνο κρίση.
Για το αν βρίσκεται υπό κατάρρευση ο Δήμος, παρά τις προσπάθειές που καταβάλουν μη ψηφίζοντας αποδοχές χρηματοδότησης εκμεταλλευόμενοι τον Κλεισθένη, ας μην βιάζονται. Όποιος θέλει να βοηθήσει συνεργάζεται από οποιαδήποτε θέση και η στάση τους αξιολογείται από τους δημότες», αναφέρεται.
«Καλά λοιπόν είναι όσοι ασχολούνται για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ενημερώνονται και να μη βγάζουν εύκολα συμπεράσματα καθώς η λαϊκίστικη προσέγγιση των πραγμάτων δεν προσφέρει τίποτε επί της ουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής απαντώντας στο πολιτικό σκέλος της αρχικής ανακοίνωσης της αντιπολίτευσης.