ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΗ Γ. ΠΑΠΠΑ – «Το ΤΕΕ είναι θεσμοθετημένος φορέας μακριά από κόμματα και κυβερνήσεις»

Νέα

Την δική του απάντηση έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου Γιώργος Παππάς σε όλα όσα αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες και ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων τον Νοέμβριο.
Ο κ. Παππάς σε μια συνέντευξη που διήρκησε πάνω από 40 λεπτά επιχείρησε να απαντήσει αλλά κυρίως να αποδομήσει όλα όσα του καταλογίζουν για «απουσία του ΤΕΕ» τα τελευταία χρόνια και να αποδείξει ότι και έργο υπάρχει αλλά και πλούσια δράση που αναλύεται από την γέφυρα της Πλάκας και το Ε 65 μέχρι ημερίδες και εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των μελών του ΤΕΕ που σε λίγες ημέρες προσέρχονται στις κάλπες για τις εκλογές.
Ο απερχόμενος πρόεδρος έβαλε στο «κάδρο» τη σημερινή αντιπολίτευση που κατέρχεται στις εκλογές και απάντησε σε όλα επιχειρώντας να αντεπιτεθεί στα όσα λέγονται και γράφονται.
Ανάμεσα στα όσα είπε, υπογράμμισε ότι το ΤΕΕ είναι θεσμοθετημένος δημόσιος φορέας και υπό αυτή την έννοια και όσο αυτός βρίσκεται στην θέση του προέδρου «είναι μακριά από κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα».
Στην μαραθώνια συνέντευξη ο κ. Παππάς έκανε πολλές αναφορές σε εκδηλώσεις, ημερίδες και άλλες δράσεις του ΤΤΕ/ Τμήμα Ηπείρου. Ξεχωρίζουν οι αναφορές του σε σημαντικά θέματα που αφορούν το σύνολο της Ηπείρου όπως:

Γέφυρα Πλάκας
Ο κ. Παππάς εισερχόμενος στα βασικά θέματα και απαντώντας στους επικριτές αναφέρθηκε στην κινητοποίηση και τη συμμετοχή του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης.
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν αλλά και στην καίρια στάση που διαδραμάτισε και διαδραματίζει σε όλη την πορεία της αναστήλωσης του γεφυριού το ΤΕΕ με ενεργή συμμετοχή σε όλα τα στάδια από την λήψη των αποφάσεων μέχρι την υλοποίηση του μεγάλου έργου.

Προεδρικό Διάταγμα
Αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το ΤΕΕ ασχολήθηκε ενεργά με ένα θέμα σημαντικό που χρόνιζε ενώ στάθηκε και στην διπλή έλευση του τότε υπουργού για την συζήτηση και την οριστική έκδοση του ΠΔ που τώρα όμως δεν προχωρά καθώς μεσολάβησε η αλλαγή κυβέρνησης.

Άξονας Ε65
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στον άξονα Ε65 και τις ενέργειες που έκαναν προκειμένου να προχωρήσει το έργο ενώ ερωτηθείς ανέφερε πως το έργο δεν προχωρά εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης υπογραμμίζοντας ότι το ΤΕΕ συνεχίζει να πιέζει για την εξεύρεση πόρων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ