Μέτρα πρόληψης ζητά ο Θ. Μπέγκας

Νέα

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή τη νέα πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα λόγω του κορωναϊού προχώρησε σε δήλωση στην οποία επαινεί τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ενώ ζητά οι πολίτες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές.
Παράλληλα, ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή για τον προγραμματισμό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ζητά την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων. Σημειώνεται πως ακολούθησε ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με την οποία η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς.
«Αναφορικά δε με τις επείγουσες ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που αφορούν δικές της αρμοδιότητες και παρά τις δηλώσεις του Δήμαρχου οφείλω να σημειώσω τα εξής:
Την ίδια ώρα που καλεί τους πολίτες να σεβαστούν τις οδηγίες και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, σπεύδει να προγραμματίσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μια σειρά σημαντικών θεμάτων για την ερχόμενη Τετάρτη, καλώντας ουσιαστικά 45 δημοτικούς συμβούλους συν τους απαραίτητους υπαλλήλους να βρεθούν σε μια κοινή αίθουσα, καθώς εναλλακτικοί τρόποι συνεδρίασης, εξαιτίας της σοβαρότητας των θεμάτων,είναι αδύνατον να εφαρμοστούν!
Από την άλλη τα ανακλαστικά της δεν έχουν λειτουργήσει όπως θα έπρεπε στις κρίσιμες αυτές στιγμές, σύμφωνα και με σημερινή ενημέρωση που είχαμε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σε πολλές από τις υπηρεσίες το δήμου από την προσέλευση μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές.
Για τους λόγους αυτούς είναι κρίσιμο η Δημοτική Αρχή ναπροχωρήσει άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:
-Πλήρης εφοδιασμός όλων των Δημοτικών Υπηρεσιών, των προνοιακών δομών και του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προστασίας
-Άμεση λήψη απόφασης Δημάρχου για αναστολή εξυπηρέτησης των πολιτών, δια ζώσης, σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, εκτός ειδικών περιπτώσεων
-Ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σε όσους έρχονται σε επαφή με ανθρώπους τρίτης ηλικίας, όπως για παράδειγμα αυτοί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
-Καμία διακοπή υδροδότησης σε σπίτια ή επιχειρήσεις από τη ΔΕΥΑΙ.
-Άμεση έγκριση δαπανών για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τον κορωναϊό, καθώς αυτές μπορούν να ληφθούν νόμιμα χωρίς αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να συμπεριληφθούν σε αναμόρφωση που θα ακολουθήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μπέγκα.