ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Αμφίδρομη ενημέρωση στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Νέα

Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Περιφερειακό Διευθυντή κο Καμπουράκη, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ράπτη και Τζίμα, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων του Νομού Ιωαννίνων, καθώς και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό για το θεσμό της Μαθητείας κο Μπέλλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στη συνέχεια, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Νομό Ιωαννίνων για το επόμενο σχολικό έτος, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων.

Στο σημείο αυτό, η Υφυπουργός ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας διεξάγει -ύστερα από πολλά χρόνια- μειοδοτικό διαγωνισμό προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες σε πολλά σχολεία του Νομού Ιωαννίνων. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι απαραίτητος για την βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας, τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών και αναμένεται να παραδοθεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των προσφύγων στις Δομές Εκπαίδευσης. Η Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή ένταξη των ανήλικων προσφύγων στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και την ενσωμάτωση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και για το λόγο αυτό, στηρίζει τις Δομές Εκπαίδευσης Προσφύγων με εκπαιδευτικό προσωπικό, κατάλληλα προγράμματα σπουδών και υλικοτεχνικές υποδομές.