Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία της ΕΠΣΗΠ

Νέα

Συγκεντρώθηκαν δεκάδες φιάλες αίματος–Σήμερα η τελευταία ημέρα

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη αιμοδοσία που διοργανώνει η ΕΠΣΗΠ σε συνεργασία με την εταιρεία Hall of Brands και το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ.

Οι αιμοδότες, μέλη των ομάδων της ΕΠΣΗΠ ή και όχι, μπορούν να προσέρχονται από τις 14.00 έως τις 20.00 στο κατάστημα της εταιρείας στο 6ο χλμ της εθνικής Ιωαννίνων – Αθηνών για να προσφέρουν αίμα. Μόνο την πρώτη ημέρα της αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 40 φιάλες αίματος και η προσέλευση συνεχίστηκε και χθες με την ίδια συμμετοχή. Για μία προσπάθεια να μπει ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων προβλημάτων που έχουν οι συνάνθρωποί μας σήμερα, αυτά της υγείας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κ. Βρακάς.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς τους αιμοδότες και την ΕΠΣΗΠ, ο Χρήστος Τριανταφύλλου εκπρόσωπος της εταιρείας Hall of Brands, ενώ η βιοπαθολόγος στο ΠΓΝΙ, Ανδρομάχη Λώλη στάθηκε στη σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος για τον συνάνθρωπο αλλά και στο ότι οι αιμοδοσίες της ΕΠΣΗΠ είναι μακράν εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή από όλες τις αντίστοιχες στη διάρκεια του έτους.

Καμία πρόβλεψη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Από την άλλη πλευρά, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα πλέον, 10 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, με την κυβέρνηση να μην έχει καν ασχοληθεί την προοπτική της σταδιακής και με μέτρα, επαναλειτουργίας του, όπως ανέφερε ο κ. Βρακάς.
«Είναι το πιο στενάχωρο από κάθε τι άλλο. Εδώ και μήνες δεν υφίσταται ερασιτεχνικός αθλητισμός και το χειρότερο είναι, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καν στη συνείδηση όσων κυβερνούν και αποφασίζουν. Δεν ασχολούνται ούτε ως αναφορά με τον αθλητισμό και αυτό μας προκαλεί τεράστια εντύπωση. Το ψυχικό κόστος κυρίως στα παιδιά είναι ήδη μεγάλο και θα γίνει τεράστιο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μόνο που δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ότι θα είναι και αντιστρέψιμο», ανέφερε ο κ. Βρακάς.