Μεγάλη πληγή τα ογκώδη – Μικρές χωματερές ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους

Νέα

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς τονίζει ότι η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί

Αγανάκτηση προκαλεί η λογική και η συμπεριφορά δημοτών που εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα και δημιουργούν «μικρές χωματερές» ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς τονίζει ότι η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί και πως ο εισαγγελέας θα είναι εκείνος που θα δώσει λύση σε όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν το πλαίσιο και όλα όσα ορίζονται για την διαχείριση των απορριμμάτων.

«Έχουμε ζητήσει πολλές φορές από τους δημότες να μην αφήνουν ογκώδη και να ειδοποιούν πριν βγάλουν ογκώδη απορρίμματα στο δρόμο. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι σεβαστές. «Ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος των ογκωδών αντικειμένων και μπάζων είναι τόσο μεγάλος, που απαιτείται η συνεργασία όλων. Εδώ, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων και δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ: 2651075555). Τα αντικείμενα αυτά πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλο σημείο, ώστε να είναι ευχερής η συλλογή τους», τονίζει και ξεκαθαρίζει ότι όσοι εντοπιστούν από την δημοτική αστυνομία θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη όπως ήδη έχει γίνει με τέσσερις υποθέσεις.

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε, τέλος και για τις κοπές χορταριών. Εξήγησε ότι ο ίδιος έχει την ευθύνη για την κοπή χορταριών σε πάρκα, πλατείες και άλλα δημόσια σημεία όχι όμως για κοπές σε δρόμους και σε ιδιωτικά οικόπεδα. Τα δυο τελευταία είναι αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας και της Πολεοδομίας, με τον κ. Παππά να τονίζει ότι από την πλευρά τους κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να είναι οι δημόσιοι χώροι καθαροί και περιποιημένοι.