Μ. ΤΖΟΥΦΗ-Σήμα κινδύνου εκπέμπει η εστίαση

Νέα

Συνάντηση με το Σωματείο Καφέ-Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης & συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις» πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, με αφορμή το πανελλαδικό «κλείσιμο» της Εστίασης στις 16 Νοεμβρίου.

Συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα στήριξης που προτείνει ο κλάδος ώστε να αποφευχθούν τα «λουκέτα» καθώς επίσης και  το ζήτημα συμμετοχής των επαγγελματιών στις επιτροπές λήψης αποφάσεων για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, όπως και της επιδότησης του ενεργειακού κόστος, ενοικίου, εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών, με τον κλάδο να εκπέμπει σήμα κινδύνου και να ζητά νέες χρηματοδοτήσεις-ενισχύσεις ανάλογες με εκείνες του 2020 και των αρχών του 2021.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του Σωματείου «Παμβώτις», το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική μείωση της πελατείας στις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, ενώ πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Ιωαννίνων επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει αύξηση των οικονομικών ενισχύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια και η οικονομική σταθερότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Υπενθύμισε πως η χώρα δε βρίσκεται πλέον σε πλαίσιο δημοσιονομικών περιορισμών, συνεπώς η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία, κάνοντας χρήση και πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, η κα. Τζούφη σημείωσε την ανάγκη συμβολής της Περιφέρειας και των Δήμων στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, με στόχο την αποτροπή ενός νέου κύματος ανεργίας, εργασιακής ανασφάλειας και φτώχειας πολλών συμπολιτών μας.