Μ. ΕΛΙΣΑΦ – Ν. ΓΚΟΝΤΑΣ – Α. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ – Μαζί στο τιμόνι του Δήμου Ιωαννιτών

Νέα

Έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν να εργαστούν για το καλό της πόλης και των πολιτών. Οι κ.κ. Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας αποφάσισαν να συμπράξουν με την Δημοτική Αρχή και να πορευτούν από κοινού τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με την υπογραφή του Πρακτικού σύμπραξης με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής ξεκινά και ουσιαστικά η νέα δημοτική περίοδος.
Οι δυο άντρες, υπέγραψαν και επικύρωσαν και δημόσια την συμπόρευση με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.
Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου συμφώνησαν να πορευτούν από κοινού με γνώμονα όπως ανέφεραν και οι δυο «το καλό της πόλης των Ιωαννίνων».
Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κυβερνησιμότητα στους Δήμους, οι τρεις παρατάξεις θα λειτουργούν ενιαία στο πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης που έχει συμφωνηθεί.
Τα πρακτικά υπογεγραμμένα από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους κατατέθηκαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας εξήραν το άριστο κλίμα συνεργασίας που είχαν το προηγούμενο διάστημα και τόνισαν ότι θα δουλέψουν με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
Ο κ. Ελισάφ καλωσόρισε στο γραφείο του το Νίκο Γκόντα και τους συνεργάτες του και λίγο αργότερα τον Άρη Μπαρτζώκα.
«Ομόφωνα στην παράταξή μας αποφασίσαμε να συμπράξουμε για το συμφέρον του Δήμου. Η προγραμματική μας συμφωνία ήταν άμεση και πολύ εύκολη. Χωρίς να θέτουμε προαπαιτούμενα, χωρίς να διεκδικούμε τίποτα. Μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον της πόλης και σε κάθε πρόβλημα θα είμαστε ομόφωνα και ομόθυμα στο πλευρό του Δημάρχου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γκόντας ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο τονίζοντας ότι «είμαι σίγουρος πως θα κρατήσει καλά το τιμόνι της πόλης».
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας.
«Η σύμπραξή μας στηρίζεται στις προγραμματικές μας θέσεις. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, ο επικεφαλής της με την εμπειρία που έχει και οι δημοτικοί της σύμβουλοι θα διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο. Μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα εποχή στην πόλη. Είχαμε μία αρμονική και αποδοτική συζήτηση και θα έχουμε μία πετυχημένη συνεργασία», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ ο Άρης Μπαρτζώκας

Αμέσως μετά την υπογραφή του πρακτικού σύμπραξης ο Άρης Μπαρτζώκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο τονίζοντας ότι η δουλειά ξεκινά άμεσα.
«Οι Γιαννιώτες δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Όλοι θέλουμε το καλό της πόλης και το καλύτερο για την λίμνη. Με την παράταξη του δημάρχου συμφωνήσαμε σε όλα και τώρα σηκώνουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε. Η εργασία ξεκινά άμεσα», ανέφερε στις δηλώσεις του.
Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε τονίζοντας ότι η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια και αξιολογήθηκε θετικά από τους πολίτες.
«Συζητήσαμε διεξοδικά και μπορούμε να συνεργαστούμε προς όφελος της πόλης. Κοινή θέληση είναι να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Άρης Μπαρτζώκας θα είναι ο νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάθεση αυτών των καθηκόντων. Η παράταξή μας έχει ασχοληθεί με την ΔΕΥΑΙ και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι

Ο Δήμαρχος λίγη ώρα μετά ανακοίνωσε και τον ορισμό των εννέα αντιδημάρχων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το σχήμα που θα διοικήσει το Δήμο είναι αποτέλεσμα των συμπράξεων και των συνεργασιών με παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους».
«Νέα πρόσωπα, με διάθεση για προσφορά καλούνται από σήμερα να κάνουν το καλύτερο για την πόλη και για τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σχήμα που μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα και να δώσει άμεσα δείγματα γραφής. Από δω και πέρα προέχει μόνο ένα: Κι αυτό είναι δουλειά από όλους μας», τόνισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι:
Ανακύκλωσης και καθαριότητας, ο Ευάγγελος Πήχας στον οποίο ανατίθενται οι κατά τόπο αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου.
Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πολεοδομίας, η Νατάσα Τύρου- Ούζα, στην οποία ανατίθενται οι κατά τόπο αρμοδιότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Νήσου.
Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Φώτης Βάββας.
Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης, ο Γιάννης Λυκογιώργος.
Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών, Ενέργειας, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών θεμάτων, ο Γιώργος Αρλέτος στον οποίο ανατίθενται επίσης οι κατά τόπο αρμοδιότητες για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής.
Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης, ο Βασίλης Βλέτσας, στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες για τη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.
Αντιδήμαρχος Έργων συντήρησης, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών, ο Αριστείδης Παππάς.
Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Πολιτικής Προστασίας, ο Γιώργος Λώλης στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Περάματος.
Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών, ο Γιάννης Αϊβατίδης.
Ο Γιώργος Αρλέτος θα προεδρεύει στην Οικονομική Επιτροπή και ο Φώτης Βάββας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Ο Άρης Μπαρτζώκας ορίστηκε νέος Πρόεδρος στην ΔΕΥΑΙ.
Τέλος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο ανέλαβε ο Βασίλης Ζωγράφος, αρχιτέκτων- μηχανικός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ