ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ – Στόχος η άμεση συνέργεια με τις Περιφέρειες

Νέα

Με απώτερο στόχο την άμεση συνέργεια του κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους Περιφερειάρχες. Ανάμεσα στους περιφερειάρχες και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης που έθεσε θέματα που αφορούν τους οδικούς άξονες και την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αλλά και ξεμπλοκαρίσματος ενεργειών υπό το φόβο να χαθούν πιστώσεις ενώ στην ατζέντα του ήταν και ο πρωτογενής τομέας που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο κ. Καχριμάνης καθώς γνωρίζει ιδιαίτερα καλά τα ζητήματα.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα είπε τηλεφωνικά ο κ. Καχριμάνης, υποσχέθηκε άμεση επικοινωνία με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας ώστε να προχωρήσουν θέματα που αφορούν τη χώρα καθώς οι περιφέρειες είναι ο πυλώνας της αυτοδιοίκησης στην οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει την σημασία που έχει για να «τρέξουν» τα θέματα όλων των περιοχών και να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και κατανομή πόρων και έργων.
Αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να γίνονται τακτικά αυτές οι συναντήσεις μια φορά το δίμηνο. Στη συνάντηση κλήθηκαν και βρέθηκαν υπουργοί ενώ παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους Περιφερειάρχες τόνισε ότι «επενδύει» ιδιαίτερα στο ρόλο της αυτοδιοίκησης και ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως «η Περιφέρεια αποτελεί ένα αναπτυξιακό μοχλό της χώρας ο οποίος απαιτεί ενίσχυση.»
«Όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο περιφερειών» όπως τόνισε «θα βοηθούν στην καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των κονδυλιών αλλά και στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους».
Η κυβέρνηση είπε ο πρωθυπουργός «θα προχωρήσει ένα νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που θα ορίζει ξεκάθαρα τα όρια των αρμοδιοτήτων και θα μειώνει τη γραφειοκρατία». Ζήτησε δε, ως πρωθυπουργός να έχει «αδιαμεσολάβητη εικόνα» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιφέρειές τους.
Ο κ. Καχριμάνης φανερά ικανοποιημένος αναφέρθηκε στην αίσθηση που αποκόμισε από την πολύωρη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς αλλά και όλους όσους είχαν κληθεί στη διευρυμένη αυτή σύσκεψη.
«Δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό που ανέφερε ο κ. Πρωθυπουργός τόσο για την απευθείας επικοινωνία όσο και για την συνεργασία που ζήτησε μεταξύ των περιφερειαρχών της χώρας» σημείωσε μεταξύ άλλων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ