Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας με 470 ανθρώπους

Νέα

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία 28χρονη που διαμένει σε δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, στο Κρανίδι.

Η γυναίκα από τη Σομαλία είναι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Την Κυριακή του Πάσχα πήγε στο νοσοκομείο Ναυπλίου, για άλλη αιτία και εκεί υποβλήθηκε σε έλεγχο για τον κορωνοϊό και το αποτέλεσμα της εξέτασής της ήταν θετικό. Η 28χρονη βρίσκεται σε απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή φιλοξενίας και δεν έχει συμπτώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που είναι δομή φιλοξενίας στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, επειδή βρέθηκε θετική μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ήδη από το πρωί βρίσκεται εκεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που προχωρά σε ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν εκεί και του προσωπικού. Επίσης εκεί μεταβαίνουν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε ότι το βράδυ του Μ. Σάββατου απεβίωσε από παθολογικά αίτια γυναίκα που φιλοξενούνταν στη δομή. Η 39χρονη από το Σουδάν εξέπνευσε κατά τη διακομιδή της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη δομή φιλοξενίας στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου της, ήταν αρνητική στον Covid-19.