Κλειστά από 21 έως και 28 Ιουνίου όλα τα δικαστήρια λόγω της χώρας των εκλογών

Νέα

Αναστέλλονται οι εργασίες στα δικαστήρια της χώρας από την 21 έως και τις 28 Ιουνίου

Αναστέλλονται οι εργασίες στα δικαστήρια της χώρας από την 21 έως και τις 28 Ιουνίου λόγω των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 25 του μήνα.

Με εγκύκλιο του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την Τετάρτη, 21 Ιουνίου έως και την Τετάρτη, 28 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

«Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής.

Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης κακουργημάτων ή πλημμελημάτων ανηλίκων που, αν τα τελούσε ενήλικος, θα ήταν κακούργημα, σε περιπτώσεις που επίκειται λήξη του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Όταν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής οι αρμόδιοι Εισαγγελείς επαναπροσδιορίζουν τις υποθέσεις στη συντομότερη εφικτή δικάσιμο μετά τη λήξη της αναστολής.

Ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ιδίως, θα ρυθμιστούν με επιμέρους αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

Η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για την Παρασκευή, 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023».