ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – Πίστωση χρόνου στις εισαγωγές από την παράταση των συμβάσεων

Νέα

Πίστωση χρόνου πήραν οι εισαγωγές στις δομές των Ιωαννίνων και των Φιλιατών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου με την παράταση που πήραν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού. Σημειώνεται πως οι συμβάσεις επρόκειτο να λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου και η παράταση που πήραν διαρκεί ως μέχρι τις 30Ιουνίου.
Το κύριο ζητούμενο βέβαια είναι τι θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά, όταν θα λήξει και η περίοδος της παράτασης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού με την πρόεδρο του Κέντρου Μαρία Τσολάκη να τονίζει πως το υπουργείο δεσμεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης νέου επικουρικού προσωπικού, ενώ αναμένονται και εργαζόμενοι από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση αυτή δεν λύνει το πρόβλημα που υπάρχει με τις τεράστιες ανάγκες στην Ήπειρο και ευρύτερα, μπορεί ωστόσο να αποτελέσει έναν παράγοντα αποφόρτισης. Οι εισαγωγές θα γίνονται περιοδικά και όχι μαζικά, σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά, όπως ανέφερε η κα Τσολάκη το πρόβλημα που παρουσιάζεται, θα διογκωθεί.
Από την πλευρά της η Ελένη Κλείτσα, προϊσταμένη του Τμήματος Χρονίων Πασχόντων του Κέντρου αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού το τελευταίο διάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα το Κέντρο να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
«Μακάρι να είχαμε 100 κλίνες για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Δυστυχώς όμως το προσωπικό δεν επαρκεί και η παράταση αυτή ήταν απλώς ένα παράθυρο, για να εξυπηρετήσουμε κάποιες άμεσες ανάγκες εισαγωγών. Οι ανάγκες είναι τεράστιες όχι μόνο στην πόλη ή στην Ήπειρο, αλλά και εκτός Ελλάδας, από όπου δεχόμαστε αιτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.