ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ – Είχε «άγιο» ο 80χρονος στο Κάτω Ζάλλογο

Νέα

Πολλά είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω της σχεδόν σε όλη την Ήπειρο η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας.
Η έντονη και ασταμάτητη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα με κατολισθήσεις σε πολλές ορεινές περιοχές ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε εθνικές οδούς εξαιτίας της πτώσης βράχων που αποκολλήθηκαν.
Στο μεταξύ… άγιο είχε ένας 80χρονος που στην προσπάθειά του να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του βρέθηκε στο γκρεμό εξαιτίας της υποχώρησης του εδάφους.
Το συμβάν έγινε στο Κάτω Ζάλογγό και αμέσως κλήθηκαν για βοήθεια όλοι οι φορείς. Ο άντρας βγήκε και ανέβηκε μόνος του στο δρόμο ενώ το όχημά του, όπως φαίνεται και στις εικόνες, το έβγαλε ειδικό γερανοφόρο όχημα.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος όλο το βράδυ συντόνιζε τα μηχανήματα προκειμένου να καθαριστούν περιοχές καθώς έγκαιρα είχε εκδοθεί ανακοίνωση για τα καιρικά φαινόμενα και την έντασή τους.
Μιλώντας στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στο συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, από παρεμβάσεις έγιναν ή γίνονται:
«Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση. Μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς και την για ανάσυρση Ι.Χ. αυτοκίνητου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας.
Στην θέση Κανέττα της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.
Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση και ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.
Σε Μαυρολάγκαδο – Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.
Στην επαρχιακή οδό προς Άρματα Κόνιτσα, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών.
Στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων
Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.
Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, για απομάκρυνση φερτών υλικών.
Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις κλπ. για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που ήδη αποκαταστάθηκε».

Προβλήματα και στην Ηγουμενίτσα και στους Φιλιάτες

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και στην Ηγουμενίτσα καθώς για αρκετό χρονικό διάστημα έκλεισε η παραλιακή οδός εξαιτίας του ύψους των νερών ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από οικίες και καταστήματα.
Ο καιρός, σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση το Σαββατοκύριακο και ξαναχαλάει από την ερχόμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ