Καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τη Johnson & Johnson

Νέα

Τι απαντά η Κομισιόν

Προσωρινές χαρακτηρίζει τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων από την Johnson & Johnson, κατά το τρέχον τρίμηνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η εταιρεία αναμένεται να εκπληρώσει το συμβόλαιό της και μέχρι το τέλος το έτους θα παραδώσει το συνολικό αριθμό δόσεων που έχει συμφωνηθεί.

«Τα κράτη μέλη ενημερώθηκαν για ορισμένες καθυστερήσεις όσον αφορά την παράδοση εμβολίων της Johnson & Johnson και εξέφρασαν την ανησυχία τους» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πρόκειται για μια προσωρινή μείωση των παραδόσεων και μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια αύξηση σύντομα. Εργαζόμαστε ακόμη με βάση την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τις δόσεις που συμφωνήθηκαν συνολικά, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους».

Σημειώνεται πως οι αρχικές δεσμεύσεις της Johnson & Johnson ήταν για παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων, ενώ μέχρι τις 22-23 Μαΐου είχε παραδώσει στην ΕΕ μόνο 4,4 εκατομμύρια εμβόλια.

Ανάρπαστα τα εμβόλια της Johnson & Johnson
από τους 18-29 ετών

Στην Ελλάδα, οι νέοι κλείνουν μαζικά ραντεβού για εμβολιασμό με Johnson & Johnson, με την πλατφόρμα να έχει ανοίξει από το βράδυ της Παρασκευής. Λίγες μόνο ώρες μετά, τα διαθέσιμα ραντεβού με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson στον νομό της Αττικής εξαντλήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο ραντεβού μέχρι και τις 12/06 στις δομές υγείας όπου χορηγείται το συγκεκριμένο εμβόλιο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου και πολλοί νεαροί έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε επισημάνει πως στις 2 Ιουνίου αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα μας νέες παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson που ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί τον Μάιο.