Κατά των αιολικών πάρκων η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Νέα

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι εκλεγμένοι στους δήμους Δωδώνης, Ζηρού, Πρέβεζας και Σουλίου

Σε κοινή ανακοίνωση για την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στα Θεσπρωτικά Όρη και τα Όρη Σουλίου προχώρησαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους Δωδώνης, Ζηρού, Πρέβεζας και Σουλίου, τονίζοντας πως τέτοιου επενδύσεις δεν έχουν περιβαλλοντικά οφέλη και εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών.

«Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης δεν είναι φυσικά οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, αλλά τα υψηλά κέρδη της εταιρείας, η οποία θα δει τις αξίες των μετοχών της να φουσκώνουν. Στην ουσία, στήνεται με κρατική επιδότηση, «τζάμπα μαγαζί» και με την πολιτική των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς ΑΠΕ, η εταιρεία θα κερδοσκοπεί από το υστέρημά μας, έχοντας εξασφαλισμένη πελατεία για πολλά χρόνια.

Επειδή, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Δωδώνης και Ζηρού τέθηκαν – από συμπολίτευση και αντιπολίτευση – τα ζητήματα της «ωφελιμότητας» και των «ανταποδοτικών μέτρων», ως Λαϊκή Συσπείρωση κάνουμε ξεκάθαρα τα εξής:

Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει τους λογής – λογής «γυρολόγους» που βρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, περιδιαβαίνουν τα χωριά προσπαθώντας να πείσουν προέδρους και κατοίκους με γελοία επιχειρήματα του τύπου: «θα έχουμε τσάμπα ρεύμα», «θα ανεβαίνουμε με άσφαλτο στα βουνά» κ.ά. Δεν εφησυχάζουμε από τις αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Είναι αυταπάτη και ψευδαίσθηση να νομίζει κάποιος ότι παρόμοιες επενδύσεις στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στη διασφάλιση φτηνής και επαρκούς λαϊκής κατανάλωσης, στην «οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», στην «προστασία της δημόσιας υγείας», στην «ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον». Ακόμη κι αν σε επίπεδο συμβάσεων τέτοιοι όροι γίνουν τυπικά αποδεκτοί, η πράξη έχει δείξει ότι στη συνέχεια, καμιά δέσμευση δεν θα τηρηθεί.

Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής θα είναι καταστροφικές και ανεπανόρθωτες», σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

Αίτημα για μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Από την άλλη πλευρά, εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, που συγκαλείται μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το θέμα των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το προεδρείο να μεταδώσει τη συνεδρίαση μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Ηπείρου στο Youtube όπως έγινε πρόσφατα στην ημερίδα για την ημέρα της Γυναίκας.

«Η υποδομή υπάρχει. Η Περιφέρεια Ηπείρου διαθέτει στελεχωμένο τμήμα πληροφορικής που έχει κάνει ήδη διαδικτυακή μετάδοση. Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου –ανεξάρτητα από τα ειδικά μέτρα της πανδημίας- οφείλουν να είναι ανοιχτές και οι τοποθετήσεις των Περιφερειακών Παρατάξεων και της Περιφερειακής Αρχής να παρατίθεται αυτούσιες στην κρίση του καθενός», αναφέρεται σε ανακοίνωση.