koronoios_nosileftes

Κακός οιωνός το νέο αρνητικό ρεκόρ

Νέα

Ένα ακόμα θλιβερό ορόσημο σημείωσε χθες η Ελλάδα, με τη χώρα μας να ανακοινώνει για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας περισσότερα από 3.000 κρούσματα κορωναϊού.

Ένα ακόμα θλιβερό ορόσημο σημείωσε χθες η Ελλάδα, με τη χώρα μας να ανακοινώνει για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας περισσότερα από 3.000 κρούσματα κορωναϊού. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι «μαύρες» προβλέψεις που πριν από λίγο καιρό έκαναν λόγο για 3.000 και 4.000 κρούσματα και τότε έμοιαζαν πολύ μακρινές.

Όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, με την κυβέρνηση να αναγκάζεται να αυστηροποιήσει τα μέτρα. Ενδεικτικό του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, είναι το γεγονός πως ήδη, ενώ δεν έχει προλάβει να φανεί η αποδοτικότητα των μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή, οι επιστήμονες έχουν έτοιμη την επόμενη δέσμη σκληρών μέτρων. Όλα αυτά, ενώ φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.316 νέα κρούσματα εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66.637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες, ενώ 4.587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, 310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

34 κρούσματα στην Ήπειρο

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.
Για ακόμη μια ημέρα, «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων αναδείχτηκε η Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από τα 3.316 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 828 καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Αττική με 756 κρούσματα.
Δύσκολη είναι και η κατάσταση η Πέλλα με 194 κρούσματα, ενώ ακολουθεί η Λάρισα με 160 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, τη στιγμή που η Πιερία έχει 105 και η Ημαθία 101.
Μια ανάσα από τριψήφιο αριθμό φτάνει η Δράμα με 98 κρούσματα, ενώ κοντά βρίσκονται η Καβάλα και οι Σέρρες με 88 και 87 κρούσματα αντίστοιχα.

Στην Ήπειρο εντοπίστηκαν 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας και 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Κρούσμα στο Υπνωτήριο Αστέγων

Ο ΟΚΠΑΠΑ με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε τον εντοπισμό κρούσματος στο Υπνωτήριο Αστέγων και τονίζει, ότι έγινε ήδη απολύμανση και δόθηκαν οι οδηγίες να παραμείνουν όλοι οι ωφελούμενοι σε καραντίνα.
Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τμήμα Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται, θα γίνει προληπτικός έλεγχος στους ωφελούμενους και στους εργαζόμενους της δομής από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Στο περιστατικό αυτό, αλλά και σε άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών, έπειτα από τα δύο κρούσματα στην Πολεοδομία, αναφέρθηκε ο Χρ. Μεντής από τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανταποκρίνεται άμεσα τόσο στην διαδικασία της απολύμανσης, όσο και της διενέργειας τεστ στο προσωπικό.

Κανένα θετικό αποτέλεσμα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο

Αρνητικά στο μεταξύ ήταν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που έγιναν την Τετάρτη και στο σύνολο του προσωπικού του ιδιωτικού θεραπευτηρίου στα Ιωάννινα, όπου υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα από την προηγούμενη εβδομάδα. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν τεστ στο σύνολο των ωφελούμενων του θεραπευτηρίου και την Τετάρτη ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος των τεστ στους εργαζόμενους της δομής, με τα αποτελέσματα στο σύνολό τους να είναι αρνητικά.

Θετικός νεοσύλλεκτος στο στρατόπεδο Περάματος

Ένα θετικό δείγμα στο μεταξύ σε σύνολο 250 και πλέον νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο Περάματος εντοπίστηκε από τους ελέγχους, οι οποίοι διενεργούνται με την ευθύνη των υγειονομικών του στρατεύματος. Ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης απομονώθηκε από την αρχή, χωρίς ιδιαίτερη συμπτωματολογία. Ανεπιβεβαίωτες στο μεταξύ παρέμεναν μέχρι αργά χθες το απόγευμα, οι πληροφορίες που ήθελαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μόνιμα στελέχη του Στρατού στη μονάδα που λειτουργεί στη Φιλιππιάδα.