Και η Γαλλία επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Νέα

Εντοπίστηκε και στη Γαλλία κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού 

Η Γαλλία επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση στη χώρα κρούσματος του νέου στελέχους του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας είπε ότι πρόκειται για Γάλλο πολίτη στην κεντρική πόλη Τουρς που είχε φτάσει από το Λονδίνο στις 19 Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε δε, ότι ήταν ασυμπτωματικός και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, το κρούσμα του νέου στελέχους επιβεβαιώθηκε μετά από έλεγχο στο νοσοκομείο στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο ασθενής είναι Γάλλος υπήκοος που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής κορωνοϊού στην Βρετανία προκάλεσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έκτακτα μέτρα με δεκάδες χώρες να μην δέχονται βρετανικές πτήσεις.

Η Γαλλία έκλεισε αρχικά τα σύνορά της, αλλά τερμάτισε την απαγόρευση αυτή την Τετάρτη, ζητώντας ωστόσο στους ταξιδιώτες αρνητικά τεστ πριν την είσοδο στη χώρα.

Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών πέρασαν την ημέρα των Χριστουγέννων στο Κεντ περιμένοντας να διασχίσουν το αγγλικό κανάλι.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη περίπτωση ανά τον κόσμο, που εμφανίστηκε το νέο στέλεχος. Και άλλες χώρες ανέφεραν επίσης κρούσματα της νέας παραλλαγής.

Την Παρασκευή, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε πέντε μολύνσεις σε επιβάτες που όλοι είχαν φτάσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ νωρίτερα είχαν αναφερθεί και περιπτώσεις στη Δανία, την Αυστραλία και την Ολλανδία.

Η Γαλλία έχει καταγράψει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της επιδημίας, με περισσότερους από 62.000 θανάτους.

 

Με πληροφορίες του BBC