Ήρθε, είδε, πήρε δείγματα και έφυγε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Νέα

Στα σύνορα της Κακαβιάς βρέθηκε το σαββατοκύριακο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λαμβάνοντας συνολικά πάνω από 1000 δείγματα. Αρχικά υπήρξε ικανοποίηση από πλευράς των αστυνομικών και των τελωνειακών υπαλλήλων που εδώ και πολλές ημέρες ζητούν μόνιμη τοποθέτηση κλιμακίου στις πύλες εισόδου με την γειτονική Αλβανία όπου η κατάσταση δεν είναι καλή.

Και ενώ το Σάββατο υπήρξε ανακούφιση… αυτή δεν κράτησε παρά μόνο λίγες ώρες καθώς τη Δευτέρα το κλιμάκιο πήρε τα δείγματα και έφυγε από την Κακαβιά χωρίς καμία ενημέρωση για το εάν θα επιστρέψουν ή όχι για να κάνουν ελέγχους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως είπε ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα βάζοντας εντός και την Κακαβιά.

«Δεν θα σταματήσουμε να επιμένουμε»

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλέξανδρος Βαγγελής μίλησε για τις εξελίξεις λέγοντας ότι το κλιμάκιο πήγε, πήρε δείγματα και έφυγε χωρίς νεώτερη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι στα σύνορα όπου καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες αφίξεις και αναχωρήσεις από την γείτονα χώρα.

«Το κλιμάκιο ανέβηκε στην Κακαβιά και τη Δευτέρα πήραν τα 1000 δείγματα για να γίνει ο έλεγχος. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του πρωθυπουργού στην περιοχή. Βρισκόμαστε επί ποδός και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα. Τα μέλη μας ένιωθαν ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Δεν θα το αφήσουμε. Ενημέρωση δεν έχουμε για το τι θα κάνει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ», είπε ο κ. Βαγγελής.

Ερωτηθείς για το εάν τελικά έγινε κατανοητό ότι τα σύνορα δεν είναι κλειστά ο κ. Βαγγελής απάντησε ότι έχουν ενημερώσει τους πάντες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε ότι τα σύνορα δεν είναι κλειστά παρά μόνο για λίγες κατηγορίες πολιτών».
Πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουν να μάχονται για τη διενέργεια ελέγχων στις πύλες εισόδου με την Αλβανία.

Πρόβλεψη για ΚΟΜΥ στην Κακαβιά

Παρά ταύτα, υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά, σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού που αφορά τη σύσταση πέντε κλιμακίων για την Κακαβιά, πέντε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και μερικών ακόμη για άλλες περιοχές της Ηπείρου, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το πότε θα πιάσουν δουλειά.

Κρούσματα σε Άρτα και Λευκάδα
Την επιβεβαίωση ενός κρούσματος κορωναϊού στην Άρτα ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, θετικός βρέθηκε νεαρός άνδρας, ο οποίος προσήλθε μόνος του για εξέταση στο Νοσοκομείο Άρτας έχοντας παρουσιάσει ελαφρά συμπτωματολογία.
Έχει τεθεί σε καραντίνα στην οικία του και παρακολουθείται από την ειδική ομάδα λοιμοξιωλόγων του Νοσοκομείου. Σε καραντίνα έχουν ήδη τεθεί όλες οι στενές του επαφές, ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκεται σε εξέλιξη περαιτέρω διαδικασία ιχνηλάτησης.

Παράλληλα, πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωναϊό και τη Δευτέρα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για την Covid-19. Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ