ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Αστυνομικός έσωσε γυναίκα από πνιγμό

Νέα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συγχαίρει τον συνάδελφο και μέλος της, Αρχιφύλακα Τζίμα Ιωάννη ο οποίος την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, έπεσε στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας σώζοντας από πνιγμό νεαρή γυναίκα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία έπειτα από κλήση του 100 έσπευσαν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τα τελευταία χρόνια καταμετρούνται δεκάδες νεκροί από πνιγμούς, ενώ η επικινδυνότητα της λίμνης είναι γνωστή σε όλους καθώς ο πυθμένας της είναι ιδιαιτέρως προσχωσιγενής και ελώδης.

Παρ’ όλα αυτά ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ αψήφησε τον κίνδυνο και βούτηξε για να σώσει τη γυναίκα.

Το παραπάνω περιστατικό ήρθε σε μία περίοδο, που οι αστυνομικοί δέχονται σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις πολίτες, την ίδια στιγμή όμως και οι ίδιοι καταγγέλλουν, ότι καλούνται να εκτελέσουν εντολές που βάζουν στο στόχαστρό τους, τους πολίτες.

«Δεν είμαστε απέναντι στους πολίτες, αλλά στο πλευρό τους, όμως ας αποφασίσει η πολιτική ηγεσία τι είδους αστυνομία θέλει. Δυστυχώς, ο αστυνομικός μπαίνει στη μέση και χρησιμοποιείται ως σάκος του μποξ για την εκτόνωση της λαϊκής οργής. Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα πολλές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών από αντιεξουσιαστές ή μπαχαλάκηδες, οι οποίες επιθέσεις στρέφονται ουσιαστικά σε βάρος της δημοκρατίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ κ. Κίτσιος.