Η σύμπραξη παρατάξεων έφερε αναταράξεις…

Νέα

Η ανακοίνωση της σύμπραξης παρατάξεων για τη διοίκηση στο δήμο Ιωαννιτών προκάλεσε αναταράξει… Οι ανακοινώσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις διαδέχονται η μια την άλλη.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας περνά στην αντεπίθεση και απαντά στον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.
Η απάντηση έχει ως εξής:
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» Δυστυχώς το επιβεβαιώνει σε όλο του το μέγεθος η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Θ. Μπέγκα μετά την σύμπραξη των παρατάξεων στο Δήμο Ιωαννιτών. Μια συμβουλή ταιριάζει αυτή τη στιγμή στα μέλη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα στον προηγούμενο Δήμαρχο. Όσο πιο νωρίς εμπεδώσουν τον νέο ρόλο στον οποίο τους έταξε ο Γιαννιώτικος λαός, τόσο καλύτερα γι’ αυτόν και την παράταξή του. Τα πέντε χρόνια της παντελούς ανυπαρξίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σηματοδοτούν τον βαθμό της παλαιότητας σκέψεων, οραμάτων και πράξεων. Ατυχής η σύγκριση των εποχών Γκόντα – Μπέγκα, η οποία επιχειρήθηκε από την πρώην Δημοτική Αρχή. Η εποχή Γκόντα θα μείνει στην ιστορία ως εποχή έργων σε αντίθεση με την εποχή Μπέγκα που θα μείνει ως η εποχή των μεγάλων λόγων, των φρούδων υποσχέσεων και του ανύπαρκτου έργου. Ας μη μιλούν λοιπόν «για σχοινί στο σπίτι κρεμασμένου!» Η πολιτική και η ψυχολογική ισορροπία επιβάλλονται, αν θέλουν να φανούν χρήσιμοι στην πόλη μας και στους δημότες. Όλα τα άλλα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο» καταλήγει.

Και ο Λάζαρος Νάτσης
Ακολουθεί η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συγκρότησης της νέας δημοτικής αρχής του κ. Μωυσή Ελισάφ με τη συνεργασία τριών παρατάξεων και δύο «ανεξάρτητων» συμβούλων. Η νέα παράταξη οφείλει τις επόμενες ημέρες να καταθέσει το κοινό πρόγραμμα με βάση το οποίο προέκυψαν οι συγκλήσεις ώστε να γνωρίζουν οι δημότες την πολιτική που θα ακολουθήσει στο Δήμο. Αυτό άλλωστε απαιτούν η διαφάνεια και η δημοκρατική λειτουργία.
Δεν έλειψαν βέβαια σε αυτή την πρώτη φάση «οι υποχωρήσεις από διακηρυγμένες αρχές». Οι καταγγελίες κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι τα στελέχη της ενδιαφέρονταν μόνο για τις θέσεις και τους μισθούς, βρήκαν θέση και στην νέα εποχή με την «μεταγραφή» συμβούλων από άλλη παράταξη.
Η διακηρυγμένη αρχή ότι προοδευτικό είναι ό,τι συμφέρει τους δημότες, έγινε «μαύρη γάτα – άσπρη γάτα, δεν έχει σημασία, αρκεί να πιάνει ποντίκια» και έτσι μένει στους δημότες να επιλέξουν το χρώμα.
Η πολιτική όμως θα είναι παρούσα και τα επόμενα χρόνια και οι διακηρυγμένες θέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με «υποταγή στο νόμο» αλλά με ξεκάθαρες θέσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως τα οικονομικά, η έλλειψη προσωπικού, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α . Οι ανοιχτές πόρτες των υπουργείων για τον Δήμαρχο ενέχουν τον κίνδυνο συναλλαγής και επέλασης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο όνομα της αποτελεσματικότητας και η πρόσκαιρη επιτυχία του δημάρχου δεν πρέπει να καθορίσει το μέλλον της πόλης.
Η παράταξη Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους της την Τετάρτη 11/09/2019 και ώρα 8μμ στα γραφεία της Πυρσινέλλα 6, 3ος όροφος σε ανοιχτή συνέλευση ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να καθοριστεί η στάση της παράταξης το επόμενο διάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ