Η «κανονικότητα» αύξησε την κίνηση στους δρόμους

Νέα

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους, μποτιλιαρίσματα, διπλοπαρκαρίσματα… όλα αποτελούν ημερήσια διάταξη για τους ανθρώπους της Τροχαίας Ιωαννίνων.

Επιστροφή στην κανονικότητα…επιστροφή και στα προβλήματα που φέρνει η κανονικότητα. Αυξημένη κίνηση στους δρόμους, μποτιλιαρίσματα, διπλοπαρκαρίσματα… όλα αποτελούν ημερήσια διάταξη για τους ανθρώπους της Τροχαίας Ιωαννίνων.

Αν σε αυτά προσθέσεις και την αυξημένη κίνηση ειδικά τα σαββατοκύριακα στους εθνικούς δρόμους αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο, τότε αναμφίβολα επιστρέψαμε στην κανονικότητα προ καραντίνας!
Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης αποτυπώνει την πραγματικότητα ειδικά μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

«Η κίνηση και το προ καραντίνας μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης επανήλθαν στους δρόμους της μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ειδικά τις πρωινές ώρες αιχμής, υπάρχει αυξημένη κίνηση» λέει ο κ. Αζέλης τονίζοντας ότι τις πρωινές ώρες μετακινούνται πολλοί γονείς με τα παιδιά τους ενώ την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων».

Πέντε λεπτά…

Την ίδια ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων της Τροχαίας είναι η διπλοστάθμευση. «Πέντε λεπτά θα κάνω…» είναι το συνηθισμένο μότο πολλών οδηγών που διπλοπαρκάρουν και σταματούν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα αυτοκίνητα πολλά, η κίνηση αυξημένη και το διπλοπαρκάρισμα καθιστά απροσπέλαστους μικρούς και μεγάλους δρόμους δυσκολεύοντας την όλη κατάσταση.
«Παρακαλώ τους οδηγούς να μην μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες. Ήδη, έχουμε πολλά συνεργεία της Τροχαίας στους δρόμους και οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε πρόστιμά αλλά δεν γίνεται και διαφορετικά» τονίζει ο κ. Αζέλης καλώντας όλους να τηρούν τον ΚΟΚ.

Αναφορικά με τις «κομμένες» εξατμίσεις σε μηχανάκια, ο κ. Αζέλης στάθηκε στον θόρυβο που προκαλούν αυτά τα συγκεκριμένα δίκυκλα επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί ειδικά για τις περιπτώσεις κομμένων εξατμίσεων.
Τέλος, ο κ. Αζέλης ζητάει από όλους να δείξουν προσοχή τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Ζώνη ασφαλείας και κράνος είναι απαραίτητα για την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προτεραιότητά η προάσπιση της οδικής ασφάλειας και η διευκόλυνση των οδηγών και των πεζών. Επίσης, όσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους θα πρέπει να σπεύσουν να τα ασφαλίσουν ώστε να είναι καλυμμένοι και φυσικά να είναι νόμιμοι. Χωρίς ασφάλεια δεν πρέπει να κινείται κανένα όχημα» καταλήγει.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ