Η ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ – Παγκόσμια ημέρα γάλακτος με δώρα από τη «Δωδώνη»

Νέα

– Συλλέγει 1.000 λίτρα φρέσκου γάλακτος για την Κιβωτό του Κόσμου

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος και συλλέγει 1.000 λίτρα φρέσκου, 100% ελληνικού γάλακτος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Το γάλα αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή των αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ και το βασικότερο συστατικό που τους χαρίζει τη «γεύση του Καλού».

Το Σάββατο, το πρωί, σε ειδικό σταντ που είχε διαμορφωθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης που μίλησε για την πρωτοβουλία εορτασμού ενώ άνθρωποι της εταιρείας διένειμαν δωρεάν γάλα σε όσους πολίτες περνούσαν από το σημείο.

Με την ενέργεια αυτή, προωθείται η διατροφική αξία του γάλακτος ενώ παράλληλα η εταιρεία πιστή στις αρχές συμβάλλει με τον κοινωνικό της έργο.

Στο μεταξύ, η ΔΩΔΩΝΗ προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί το ειδικά διαμορφωμένο microsite https://www.tasteofgood.gr/milkname και να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος δίνοντας όνομα στα πιο γλυκά μέλη της ΔΩΔΩΝΗ, τα όμορφα ζώα της Ηπείρου που αποτελούν την πηγή της Γεύσης του Καλού. Ως και τις 6 Ιουνίου, οι επισκέπτες καλούνται να «βαφτίσουν» τα πιο αγαπημένα ζώα της ΔΩΔΩΝΗ και να βοηθήσουν στη συλλογή 1 τόνου γάλακτος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, λαμβάνοντας έτσι μέρος στην κλήρωση για δώρα γεμάτα από ΔΩΔΩΝΗ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει με γαλακτοκομικά προϊόντα την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπως και άλλα ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τηρώντας τις αξίες και τις παραδόσεις της Ηπείρου.

Παράλληλα, όπως ανέφερε και ο κ. Παναγιωτάκης, αποτελεί ενεργό υποστηρικτή της κοινωνίας καθώς συνεργάζεται με 5.500 μικρούς και μεγάλους παραγωγούς σε 514 χωριά, απασχολεί περισσότερους από 450 ανθρώπους σε Ιωάννινα, Αθήνα, Θήβα και Θεσσαλονίκη και υπερήφανα πρεσβεύει τη Γεύση του Καλού σε 50 χώρες παγκοσμίως.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ