Η αύξηση των εμβολιασμένων θα σημάνει το τέλος της πανδημίας

Νέα

Η ένταξη και άλλων εμβολίων στην διαδικασία θα δώσει την δυνατότητα να αυξηθούν οι αριθμοί των εμβολιασμένων και έτσι να αποκτηθεί η ανοσία στην κοινότητα.

Προσηλωμένοι στα μέτρα και στην τήρησή τους πρέπει να είναι οι πολίτες προκειμένου να προστατεύσουν και να προστατευθούν από τον κορωναϊό, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ιδιωτών Πνευμονολόγων Ηπείρου Παναγιώτη Ζώη.
Ο κ. Ζώης αντιλαμβάνεται την κόπωση που υπάρχει κυριολεκτικά σε όλους από την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων αλλά βλέπει… «φως στο τούνελ» καθώς οι εμβολιασμοί θα σημάνουν και το τέλος της κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης.
Η αύξηση των εμβολιασμών που αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά ώστε να πάρουμε πίσω ότι απωλέσαμε τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Η ένταξη και άλλων εμβολίων στην διαδικασία θα δώσει την δυνατότητα να αυξηθούν οι αριθμοί των εμβολιασμένων και έτσι να αποκτηθεί η ανοσία στην κοινότητα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ζώης αναφέρεται στο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την ασφάλεια των εμβολίων καλώντας όλους και ειδικά τους γιατρούς να προχωρήσουν τον εμβολιασμό ώστε αφενός να προστατέψουν τον εαυτό τους και αφετέρου να μην θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς τους. «Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι είναι μέτρο προστασίας του εαυτού μας και της κοινότητας, το εμβόλιο! Ειδικά για τους συναδέλφους γιατρούς έχει μεγαλύτερη σημασία. Πιστεύω, ότι εκτός ότι πρέπει οι ίδιοι να είμαστε υγιής πρέπει να κρατηθεί και το δημόσιο σύστημα υγείας. Εάν αρχίσουμε να έχουμε διασπορά της νόσου μέσα στα νοσοκομεία θα έχουμε πρόβλημα» υπογράμμισε.

Τέλος, κάλεσε όλους μας να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο που είναι να προσέχουμε ώστε να παραμείνουμε υγιής μέχρι να έρθει η ώρα του εμβολιασμού «Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι μας είμαστε είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ