Η Αστυνομία γιόρτασε για την Ημέρα της

Νέα

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό, τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των  Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 15 έως και 18-10-2019, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, η τοπική φυσική ηγεσία με επικεφαλής τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη, και τον Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων Βασίλειο Μουσελίμη, εκπρόσωποι της VIII Μεραρχίας Πεζικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και αποστράτων αστυνομικών. Το παρών από έδωσαν ακόμη ο Γ.Γ της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γεώργιος Παπατσίμπας, το Δ.Σ καθώς και αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου Κώστας Δούβαλης αναφέρθηκε στην ημέρα στέλνοντας μήνυμα ότι η Αστυνομία είναι στο πλευρό του πολίτη και της διαφύλαξης των δικαιωμάτων του: «Όλες οι υπηρεσίες θα εργαστούν για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών. Το προσωπικό μας παράλληλα κάνει εθελοντική αιμοδοσία. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος» είπε μεταξύ άλλων.

Η βουλευτής ΝΔ Μαρία Κεφάλα αναφέρθηκε στην ημέρα της Αστυνομίας: «Είμαστε εδώ για να τους ευχαριστήσουμε τους αστυνομικούς. Να γνωρίζουν ότι είμαστε στο πλευρό τους» είπε, η βουλευτής, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων με 1500 φρουρούς. Κάνοντας αναφορά στα τοπικά ζητήματα υποστήριξε ότι το αίτημα για λειτουργία σταθμού στο αεροδρόμιο, είναι δίκαιο και προωθείται για υλοποίηση προαναγγέλλοντας εξελίξεις.

Με το πέρας της δοξολογίας και την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολούθησε δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.