Η Αiza έκανε τη διαφορά – δύο διακινητές συνελήφθησαν με τη συμβολή αστυνομικού σκύλου

Νέα

Για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομης οπλοκατοχής συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στην Πρέβεζα δύο άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άτομα (ένας 24χρονος και μία 26χρονη), οι οποίοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης) σε ουσιοεξαρτημένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας τα σπίτια τους σαν χώρους αποθήκευσης και διακίνησης.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 24χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω: τρεις συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους 259,2 γραμμαρίων, δύο βάζα και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 529,8 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα μίγματος καπνού και ακατέργαστης κάνναβης και πυροβόλο όπλο με ενσωματωμένη τη γεμιστήρα του, άγνωστης μάρκας και διαμετρήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 26χρονη, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω: δύο βάζα και συσκευασία που περιείχαν συνολικά 771 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερις συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 3,6 γραμμαρίων, δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, πλαστικό κυτίο με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας «MDMA», ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλαστικό καλαμάκι με μικροποσότητα κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

 

 

Σύλληψη για ηρωίνη και μεθαδόνη

Σε άλλη περίπτωση, επίσης στην Πρέβεζα συνελήφθησαν το απόγευμα της Τεταρτης, στο πλαίσιο ελέγχων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας στο χώρο του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Πρέβεζας, δύο άτομα (ένας 37χρονος και μία 32χρονη), διότι κατείχαν συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και τρία μπουκάλια με μεθαδόνη, συνολικού βάρους 307 γραμμαρίων.