ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΩΔΩΝΗΣ – Πρεμιέρα με τις καλύτερες εντυπώσεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, που διοργανώνει ο δήμος Δωδώνης με αποσπάσματα από κορυφαία έργα όπερας που παρουσιάστηκαν από τη Συμφωνιέττα της Σόφιας.
Με το Φεστιβάλ να έχει γίνει πια θεσμός φέρνοντας μεγάλα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής εντός και εκτός συνόρων, αναδεικνύει ταυτόχρονα την οικουμενικότητα του αρχαίου μνημείου της Δωδώνης και την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής.
Η Συμφωνιέττα της Σόφιας έχει δώσει δεκάδες παραστάσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια, όμως για πρώτη φορά βρέθηκε στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Ο Σβίλεν Σιμεόνοφ είναι ο μόνιμος αρχιμουσικός και ιδρυτής της Συμφωνικής και λίγη ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας μίλησε στα τοπικά μέσα για την υπέροχη ακουστική του αρχαίου θεάτρου, την οποία διαπίστωσαν κιόλας από τις πρόβες.
Η Αγαθή Παππά, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης αναφέρθηκε από την πλευρά της στο σύνολο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.
Ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η τριλογία της Ορέστειας του Αισχύλου που παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο στις 12 και 13 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο, αλλά και η συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.
Τέλος, ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κ. Σουέρεφ, μίλησε για τη σημασία που έχει ένας αρχαιολογικός χώρος σπουδαίας σημασίας για τον ελληνισμό και όχι μόνο, να είναι ανοιχτός σε εκδηλώσεις για το κοινό, εμπνέοντας εκτός από τους καλλιτέχνες επί σκηνής και τους ίδιους τους θεατές.