ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑΣ -Ολοκληρώνεται η ενεργειακή αναβάθμιση

Νέα

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου της Γραμμενίτσας

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου της Γραμμενίτσας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 430.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Το έργο άρχισε να υλοποιείται λίγο μετά τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τα σχολεία μας υποδεχθούν ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απομένουν μόνο μικρές παρεμβάσεις. Όπως ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και διαπίστωσε ο Δήμαρχος οι εργασίες προχώρησαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα  και το σχολείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά για την έναρξη των μαθημάτων.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση έρχεται να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών  λειτουργίας του σχολείου και φυσικά θα αλλάξει προς το καλύτερο τις συνθήκες της σχολικής διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα είναι ένα έργο που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα, μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα εξοικονομώντας  πόρους τους οποίους θα διαθέσουμε προς άλλες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα» επεσήμανε  ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις θερμοπρόσοψης, αντλίες θερμότητας, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.