Γνωρίστε τα πανεπιστήμια της Κύπρου

Νέα

Η Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μαζί με τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, διοργάνωσαν και στα Ιωάννινα, τη Δευτέρα, το απόγευμα,  Εκπαιδευτική Έκθεση  για τις «Σπουδές στην Κύπρο». Στόχος των Εκθέσεων είναι η ενημέρωση για την Πανεπιστημιακή ζωή στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των Εκθέσεων, έγινε ενημέρωση και διανομή υλικού σχετικά με την Ανώτερη Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια, τα προγράμματα σπουδών, τις διαδικασίες εισδοχής, τις μορφές φοιτητικής και οικονομικής στήριξης και γενικότερα για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο.

 

Η  Έκθεση ήταν ανοικτή για το κοινό και απευθύνονταν  σε μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού για ενημέρωση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο.

 

Πολλές οι δυνατότητες

 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του Υπουργείου κ. Φιλή, η συγκεκριμένη έκθεση ήταν μια ευκαιρία για να γνωρίσουν από κοντά τα Πανεπιστήμια της Κύπρου οι ενδιαφερόμενοι αλλά και για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις σπουδές και τη ζωή εκεί.

 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας τριών (3) Δημόσιων και πέντε (5) Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς επίσης ενός σημαντικού αριθμού αξιόλογων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων όπως αναφέρθηκε από πολλούς εκπροσώπους πανεπιστημίων είναι ότι  οι σπουδές στην Κύπρο αποτελούν ευκαιρία για τους ελλαδίτες φοιτητές επιτύχουν τους στόχους παρακολουθώντας προγράμματα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων λαμβάνοντας πτυχία αναγνωρισμένα που θα ανοίξουν πολλούς επαγγελματικούς δρόμους.

Εξίσου σημαντική είναι η προσφορά υποτροφιών από την Κυπριακή Δημοκρατία στους αριστεύσαντες φοιτητές που θα εξασφαλίσουν θέση στα δύο Δημόσια Πανεπιστήμια μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια προσφέρουν έναν εύρος υποτροφιών και παροχών οικονομικής στήριξης στοχευμένα προς ελλαδίτες φοιτητές.