Γνωριμία των μαθητών με τα ναυτικά επαγγέλματα

Νέα

Να προσελκύσουν νέα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα της θάλασσας επιδιώκουν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας

Να προσελκύσουν νέα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα της θάλασσας επιδιώκουν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας που διοργανώνουν από κοινού διάφορες δράσεις προκειμένου οι μαθητές να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που υπάρχουν και τους επαγγελματικούς δρόμους που ανοίγονται.

Στην ουσία πρόκειται για μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές τα επαγγέλματα της θάλασσας. Μηχανικοί, καπετάνιοι, λιμενικοί αλλά και πολλά άλλα επαγγέλματα που μπορούν να προσφέρουν σταθερά εισοδήματα και πολλές προοπτικές εξέλιξης.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης μίλησε για την  προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών και μαθητριών για τα οφέλη που θα έχουν, εφόσον επιλέξουν το ναυτικό επάγγελμα.

«Όσοι μαθητές δηλώσουν ενδιαφέρον για το ναυτικό επάγγελμα θα συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι ημερήσιο Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα όπου θα ενημερωθούν εν πλω για όλα όσα αφορούν τα πλοία και την λειτουργία τους αλλά και για τα επαγγέλματα που αφορούν τη θάλασσα» είπε ο κ. Καμπουράκης.

Τον Μάιο προγραμματίζεται η διοργάνωση  ημερίδας όπου θα γίνει ενημέρωση από εκπροσώπους Ιδρυμάτων αλλά και φορέων στο μαθητικό κοινό.

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχει και ο εκπρόσωπος από το Ίδρυμα Ευγενίδη προκειμένου να ενημερώσει τα παιδιά για τις δυνατότητες της ελληνικής ναυτιλίας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι  υπουργείο Ναυτιλίας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη των δυνατοτήτων που υπάρχουν και θέλει να ενημερώσει τους νέους για την επαγγελματική και προσωπική ανέλιξης, σε μια εποχή με ιδιαίτερες προκλήσεις για εργασιακή αποκατάσταση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ