Γίνε σήμερα εθελοντής αιμοδότης

Νέα

Ένα μήνυμα προς όλους έστειλαν δεκάδες παιδιά που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης: «Το αίμα ΔΕΝ πουλιέται, ΔΕΝ αγοράζεται, ΔΕΝ παρασκευάζεται» Μην το αναβάλλεις. Γίνε σήμερα εθελοντής αιμοδότης και δότης μυελού των οστών. Μπορεί η ζωή ενός ασθενή να βρίσκεται στα χέρια σου!
Την Τετάρτη, στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη εγχειρήματος με τίτλο: «Νοιάζομαι και Δρω» για τον συνάνθρωπο!
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι ένας θεσμός των Εθελοντών Αιμοδοτών και γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).
Συμμετέχουν σ’ αυτήν, μαζί με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, φορείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και κατέληξε πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου άναψε η φλόγα από τις δάδες που κρατούσαν παιδιά όλων των ηλικιών.
Στους κύριους σκοπούς της Λαμπαδηδρομίας αναφέρθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο Λεωνίδας Ρουμπάτης αλλά και ο Χρήστος Ιωαννίδης. Και οι τρεις μετέφεραν το μήνυμα της αναγκαιότητας αύξησης των αιμοδοτών ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της χώρας μας. Κάλεσαν όλους μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος και ενίσχυσης των δράσεων ώστε να βοηθηθούν όλοι οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται αίμα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν δράσεις στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά δημιουργώντας γκράφιτι ενώ παράλληλα γινόταν ανοιχτή αιμοληψία με τη συνδρομή της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ