ΠΓΝΙ – Νέα σελίδα με την πιστοποίηση κλινικών και εργαστηρίων

Νέα

Το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο με τέτοιο εύρος πιστοποιήσεων είναι πλέον το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά την πιστοποίηση 14 κλινικών του πριν λίγες μόλις μέρες. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ήρθε σε συνέχεια εκείνης των 13 εργαστηρίων, μονάδων και Τμημάτων του Νοσοκομείου τον Μάιο.
Με αυτή την εξέλιξη το ΠΓΝΙ αναδεικνύεται, εκτός των άλλων, και σε βασικό μοχλό στήριξης της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής καθώς η ύπαρξη πιστοποιημένων ιατρικών μονάδων εντάσσεται σιγά-σιγά ως βασικό προαπαιτούμενο στα τουριστικά πακέτα. Στο συγκεκριμένο στοιχείο στάθηκε στις δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης. Υπενθυμίζεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν, και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας από το υπουργείο Υγείας, αλλά και από τους τοπικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια, επισημάνθηκε αρκετές φορές η δυνατότητα που υπάρχει για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Ο κ. Τσίκαρης, αλλά και η διοίκηση με ανακοίνωσή της, συγχαίρουν και εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους, που συμμετείχαν στις διαδικασίες της πιστοποίησης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται επίσης προς το Γραφείο Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης για τη σημαντική συμβολή του στο αποτέλεσμα αυτό.
«Προτρέπουμε τους εργαζόμενους και τα στελέχη των υπόλοιπων κλινικών, μονάδων και υπηρεσιών να θέσουν ως στόχο την πιστοποίησή τους. Τα οφέλη για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και την περιοχή στην ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας θα είναι σημαντικά», πρόσθεσε ο κ. Τσίκαρης
Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015, το οποίο:
Διασφαλίζει πως κάθε εργαζόμενος είναι ενήμερος για την απαίτηση εφαρμογής τεκμηριωμένου συστήματος διαχείρισης ποιότητας, ώστε να εξασφαλίσει την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Ανασκοπεί και βελτιώνει συνεχώς, όπου αυτό είναι εφικτό, την αποτελεσματικότητα των διεργασιών και κατ’ επέκταση ολοκλήρου του Σ.Δ.Π. που εφαρμόζει.
Θέτει μετρήσιμους αντικειμενικούς σκοπούς για την ποιότητα. Οι στόχοι αυτοί καθιερώνονται και αξιολογούνται ως προς το βαθμό επίτευξής τους στο πλαίσιο της Ανασκόπησης του Σ.Δ.Π. από τη Διοίκηση, τις Κλινικές και τα Ιατρικά Εργαστήρια του Νοσοκομείου καθώς και από τους ίδιους τους πολίτες μέσα από την αξιολόγηση των υπηρεσιών του.
Επενδύει στη συνεχή κατάρτιση, ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να προάγουν την Ποιότητα σε κάθε τους δραστηριότητα.

Προσοχή στις αιτήσεις πρόσληψης
Παράλληλα, ο κ. Τσίκαρης ανακοίνωσε χθες, πως μετά την έγκριση από την πολιτική ηγεσία και το ΑΣΕΠ, βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου, η προκήρυξη για την πρόσληψη 199 εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας και 11 εργαζομένων στην υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου. Η διοίκηση ωστόσο απευθύνει μία έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, να είναι όσο γίνεται περισσότερο τυπικοί και προσεκτικοί στις αιτήσεις τους και στα δικαιολογητικά, καθώς όπως διαπιστώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, οποιοδήποτε «κενό», στα στοιχεία, τους θέτει αυτόματα εκτός της διαδικασίας.

Απάντηση στη ΔΑΚΕ
Για προσπάθεια σπίλωσης υπολήψεων, και ηθικής εξόντωσης και για εκστρατεία λάσπης, με προφανή σκοπό να επιτύχουν αλλότριους, αλλά ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, αναγκάζοντας τη διοίκηση και προσωπικά τον ίδιο σε παραίτηση, έκανε λόγο ο Β. Τσίκαρης, που απάντησε στη δημόσια κριτική και στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ του ΠΓΝΙ, που αφορά στην πρόσληψη του γιου του στο νοσοκομείο, με σύμβαση διάρκειας δύο ετών.
Ο κ. Τσίκαρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα στάθηκε αφενός στη διαδικασία, που ακολουθήθηκε για την πρόσληψη του ελάχιστου αναγκαίου προσωπικού στο Λογιστήριο του νοσοκομείου, προσπάθεια που εν τέλει δεν καρποφόρησε κιόλας, αφού όπως είπε από τις τέσσερις θέσεις της προκήρυξης καλύφθηκαν οι τρεις και μία έμεινε κενή.