ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ – Επαφές του Αντιπροέδρου για τη σύσταση Διεπαγγελματικής

Νέα

Σημαντικές επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Μαξίμου είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε και Πρόεδρος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας (Δ.Ο.Φ) κ. Ιωάννης Βιτάλης.
Με στόχο να προχωρήσει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο στην έγκριση της ΔΟΦ ο κ. Βιτάλης είχε αλλεπάλληλες προσωπικές συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές τόσο με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη, όσο και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νο Σκρέκα.
Παράλληλα συναντήθηκε στο Μαξίμου και με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη τον οποίο και ενημέρωσε εκτενώς για την άμεση ανάγκη ίδρυσης της ΔΟΦ προκειμένου να προστατευθεί το εθνικό μας προϊόν, η φέτα ΠΟΠ.
Μετά από αυτές τις επαφές εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους η Διεπαγγελματική Φέτας θα εγκριθεί, καθώς ήδη κατόπιν δήλωσης το Υπουργού κ. Μ. Βορίδη αναμένεται ο νέος νόμος δημιουργίας των Διεπαγγελματικών και των νέων αυστηρών ποινών των παραβατών.
Ακόμη, την Τρίτη στη Λάρισα στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΓΑΠ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο, καθώς επίσης και η συμφωνία Ε.Ε – Σιγκαπούρης για τη φέτα, η κατοχύρωση του γιαουρτιού ως προϊόντος ΠΓΕ όπου παρατηρήθηκε μια σημαντική πρόοδος, και φυσικά το θέμα της Διεπαγγελματικής.
ο κ. Βιτάλης ενημέρωσε τα μέλη του ΣΕΒΓΑΠ για τις τελευταίες εξελίξεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το θέμα έχει δρομολογηθεί πλέον και αναμένεται άμεσα η λήψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο.