ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ – Ζητά στήριξη της αλιείας

Νέα

Τη στήριξη της ερασιτεχνικής και επαγγελματικής αλιείας στα εσωτερικά ύδατα της χώρας, δηλαδή σε λίμνες και ποτάμια, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο βουλευτής επισημαίνει το εξής παράδοξο: το υψόμετρο των 500 μέτρων καθορίζει την αρμοδιότητα επιτήρησης των ποταμών και λιμνών. Έτσι, τη φύλαξη των ποταμών από το υψόμετρο των 500 μέτρων και άνω την έχουν τα Δασαρχεία και οι Φύλακες Θήρας των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων και από 500 μέτρα και κάτω η Ελληνική Αστυνομία, η οποία χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό και πλωτά μέσα καλείται να διενεργήσει περιπολίες προκειμένου να ελέγξει λέμβους. Αποτέλεσμα, η αύξηση των κρουσμάτων λαθραλιείας, η παράνομη διακίνηση αλιευμάτων, αλλά και πλείστων άλλων έκνομων ενεργειών με περιβαλλοντικό κόστος όπως η ρύπανση ποταμών και λιμνών, η αλλαγή κοίτης ποταμών αλλά και η λειτουργία εργοταξίων με παράνομες αμμοληψίες και εκπλύσεις αδρανών.
Ο Γιώργος Αμυράς επιδιώκει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε ο αλιευτικός τουρισμός, που ανθεί παγκοσμίως, να παράγει υπολογίσιμο οικονομικό αποτέλεσμα και πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της χώρας.