ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – Άνοιξε τις πόρτες της για παλιούς και νέους σπουδαστές

Νέα

Ξεκινά η νέα εκπαιδευτική χρονιά για τη Γαλακτοκομική Σχολή μετά τη γιορτή αγιασμού που έλαβε χώρα χθες Τετάρτη, με την διευθύντρια της Σχολής Αλεξάνδρα Μέγα να δίνει, στο περιθώριο της εκδήλωσης ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για τη Σχολή, όσο και για τους σπουδαστές.
Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συνεχίζουν τις σπουδές τους στη Γαλακτοκομική ενώ μένει σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις παιδιών που προέρχονται από οικογένειες κτηνοτρόφων και τυροκόμων.
«Τα παιδιά που έρχονται να σπουδάσουν στη Γαλακτοκομική διακρίνονται από την κουλτούρα και τη γνώση των προϊόντων της περιοχής τους και αντιλαμβάνονται την ευκαιρία που υπάρχει για την ανάδειξη των προϊόντων αυτών μέσα και από τον τουρισμό και από την ενίσχυση του αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος.
Ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών είναι οι πολλές εγγραφές αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σπουδαστές υψηλού επιπέδου που αντιλαμβάνονται και αυτοί την ευκαιρία που υπάρχει να αναδείξουν ένα τοπικό προϊόν και να αποκτήσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, με διασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως η Γαλακτοκομική Σχολή, έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργίας από την ίδρυσή της και βαδίζοντας πλέον στο δεύτερο αιώνα λειτουργίας της, συγκαταλέγεται στις ελάχιστες του είδους της σε όλη τη χώρα εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον νέων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που θέλουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή.
Στην τελετή του αγιασμού χαιρετισμό απηύθυναν οι αντιδήμαρχοι Β. Βλέτσας και Ευαγ. Πήχας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και απονομές βραβείων στους αριστούχους του προηγούμενου έτους αλλά και σε σπουδαστές για εργασίες που ετοίμασαν και παρουσίασαν.
Η χθεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση τριών ΠΟΠ προϊόντων της χώρας. Του τυριού Σαν Μιχάλη από τη Σύρο, της γραβιέρας Νάξου και του Κασκαβάλι της Πίνδου που το επόμενο διάστημα θα κριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. εάν πληροί τις προϋποθέσεις, για να χαρακτηριστεί και αυτό ως προϊόν ΠΟΠ.