Γ. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ -Και η 6η ΥΠΕ στο αίτημα για την έλευση ελικοπτέρου

Νέα

Το αίτημα να εδρεύει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα -ώστε να είναι άμεση η επέμβαση από αέρος όταν κρίνεται αναγκαίο- θα στηρίξει ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Νικόπουλος

Το αίτημα να εδρεύει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα -ώστε να είναι άμεση η επέμβαση από αέρος όταν κρίνεται αναγκαίο-,θα στηρίξει ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Νικόπουλος συντασσόμενος με την προσπάθεια του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη λίγα μόλις 24ωρα από τον χαμό του 21χρονου ορειβάτη.

Ο κ. Νικόπουλος -αν και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της 6ης ΥΠΕ αλλά του ΕΚΑΒ- τονίζει ότι από πλευράς του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση δεδομένου ότι έχει αναδειχτεί η αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης για την διάσωση ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η τραγική απώλεια του νεαρού Ερμή βύθισε τους πάντες στη θλίψη και όλοι αναρωτήθηκαν αν μπορούσε να είχε σωθεί.

Οι ορεινοί όγκοι και το δύσβατο της περιοχής μας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης επέμβασης ώστε να μειωθεί ο χρόνος της διάσωσης και της μεταφορά ανθρώπων που έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

«Ως γιατρός γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει άμεση πρόσβαση και βοήθεια στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Όσο πιο γρήγορα δοθεί η ιατρική βοήθεια τόσο καλύτερα» τονίζει, συγκινημένος και ο ίδιος από την απώλεια του νεαρού Ερμή που ήταν φίλος με τον γιο του.

Συγκλονίζει ο πατέρας

Το αίτημα γίνεται επιτακτικότερο μετά και το συγκλονιστικό κείμενο που ανάρτησε ο πατέρας του 21χρονου Ερμή.

Ο πατέρας του άτυχου ορειβάτη Γιάννης Θεοχαρόπουλος με μια δημόσια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεγάλη καθυστέρηση των εναέριων μέσων και εύχεται να μη ζήσει κανείς αυτό που πέρασε ο ίδιος.

«……Δεν άντεξε τόσες ώρες το παιδί μου. Έχω βοηθήσει τόσο κόσμο και τώρα δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου
Μακάρι να μην ζήσει κανένας πατέρας και καμία μάνα αυτό που έζησα.
Θα τον θυμάμαι χαμογελαστό όπως ήταν πάντα και όχι πονεμένο όπως ήταν στις τελευταίες του στιγμές.
Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και ξέρω ότι θα με βοηθάει από εκεί πάνω όταν τον χρειάζομαι μέχρι την ώρα που θα βρεθώ και εγώ κοντά του» καταλήγει ο τραγικός πατέρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Θεοχαρόπουλου: «Δεν ήταν 2, δεν ήταν 3 ήταν 21 χρονών.
Άντρας δυνατός, χαμογελαστός πρόθυμος να βοηθήσει πάντα όλο τον κόσμο.
Γυμναζόταν σκληρά κάθε μέρα. Ήθελε να μπορέσει να σηκώσει την ελληνική σημαία κάποια στιγμή σε μεγάλους αγώνες.
Ήταν περήφανος που ήταν στην εθνική ομάδα.
‘’Μπαμπάκα μου’’ μου φώναξε και πήγε να σηκωθεί όταν έφτασα κοντά του, στις 13:40 μετά από μισή ώρα από την στιγμή που έπεσε, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθιος.
‘’Μην κουνιέσαι αγόρι μου θα πάνε όλα καλά’’ του είπα.
Τον φρόντιζα προσπαθώντας σαν σταματήσω την αιμορραγία και να τον ζεστάνω και εκλιπαρούσα στο τηλέφωνο μιλώντας με τον αστυνόμο να έρθει άμεσα ελικόπτερο γιατί ήταν πολυτραυματίας και χρειαζόταν άμεσα διασωλήνωση.
‘’Το ξέρουμε Γιάννη’’ μου είπε ο αστυνόμος’’ έχω ειδοποιηθεί ήδη από το 112 για την θέση σας σε 10 λεπτά θα έρθει ελικόπτερο’’. ’’Αστυνόμε σε παρακαλώ το κάθε λεπτό μετράει ‘’του είπα ‘’δεν μπορώ να τον πάρω στην πλάτη έχει πολλά κατάγματα και ίσως εσωτερική αιμορραγία θα μου πεθάνει στην πλάτη’’. ‘’Γιάννη θα έρθει σε 10- 15 λεπτά το ξέρουν όλοι μην κουνιέστε’ ’μου επανέλαβε.
Μετά από 3 ώρες άρχισε το αγόρι μου να μην έχει αναπνοή και σφυγμό και του κάναμε με 6 φίλους που είχα κοντά μου ασταμάτητα τεχνητή αναπνοή για ακόμα 1,5 ώρα μέχρι που τον σήκωσε το βίτσι του ελικοπτέρου στις 5:45 λίγο πριν νυχτώσει.
Δεν άντεξε τόσες ώρες το παιδί μου.
Έχω βοηθήσει τόσο κόσμο και τώρα δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου.
Μακάρι να μην ζήσει κανένας πατέρας και καμία μάνα αυτό που έζησα.
Θα τον θυμάμαι χαμογελαστό όπως ήταν πάντα και όχι πονεμένο όπως ήταν στις τελευταίες του στιγμές.
Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και ξέρω ότι θα με βοηθάει από εκεί πάνω όταν τον χρειάζομαι μέχρι την ώρα που θα βρεθώ και εγώ κοντά του.
Ευχαριστώ πολύ τους εκατοντάδες φίλους που βρεθήκανε κοντά μας στην κηδεία του Θεοφάνη –Ερμή και όλους που μας στείλανε συλλυπητήρια μηνύματα.
Σας αγαπώ πολύ αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω.
Να προσέχετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος όταν την χρειαστείτε».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ