Γ. ΑΜΥΡΑΣ – Ενημέρωση για το επίδομα ορεινών περιοχών

Νέα

«Αν η περιοχή που μένετε είναι ορεινή, εξετάστε το ενδεχόμενο να ανήκετε στους δικαιούχους του σχετικού επιδόματος με μια επίσκεψή σας στο πλησιέστερο ΚΕΠ» ενημερώνει ο κ. Αμυράς τους κατοίκους των Ιωαννίνων.
Το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών γεωργικών περιοχών για το έτος 2018 θα καταβληθεί άμεσα ακολουθούμενο από τις αιτήσεις που αφορούν το έτος 2019. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν, εντός του Νοεμβρίου, στα κατά τόπους ΚΕΠ, ώστε να υποβάλλουν την αίτηση χορήγησης του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ. Η απόφαση υπεγράφη από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και τα χρήματα θα δοθούν μέσα στον χρόνο.
Συγκεκριμένα, για το επίδομα, το οποίο δίδεται εφάπαξ ισχύουν τα παρακάτω:
-600 ευρώ για τους δικαιούχους των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ
– 300 ευρώ εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000 ευρώ και 4.700 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην Οδηγία 85/148/ΕΟΚ για να διαπιστώσουν αν η περιοχή που κατοικούν περιλαμβάνεται στη λίστα των δικαιούχων.
«Η στήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων, ειδικά περιοχών του νομού, είναι σημαντική υπόθεση για τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά. Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος προτρέπει τους κατοίκους του νομού να ενημερωθούν, ώστε να μη χάσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το συγκεκριμένο επίδομα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλευτή.