Ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων στα σχολεία

Νέα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου επισκέφθηκε σχολικές μονάδες

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου επισκέφθηκε σχολικές μονάδες στις οποίες εκτελούνται εργασίες για την αναβάθμιση των υποδομών. Τους τελευταίους μήνες στα σχολεία του Δήμου εκτελείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων, το οποίο ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια.

Ο Δήμος Ιωαννιτών για πρώτη φορά παρεμβαίνει στα σχολεία με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο, ενώ έχει ολοκληρώσει μία σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και έχει εκδώσει διαπιστωτικές πράξεις για όλες τις σχολικές μονάδες.

Σε σχολεία όπου δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υποδομές, γίνονται έργα προσβασιμότητας με ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες, τουαλέτες και ότι άλλο απαιτείται. Εξελίσσεται ο αντισεισμικός έλεγχος ενώ από τον Δήμο εκπονείται μελέτη για την πυροπροστασία.  Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» υλοποιούνται έργα άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων.

 Τα δύο υποέργα

Το ένα υποέργο με προϋπολογισμό 2,1 εκατομμύρια αφορά στην επισκευή σχολικών κτηρίων & αύλειων χώρων σχολείων Δήμου Ιωαννιτών». Στο πλαίσιο αυτού γίνονται εργασίες συντήρησης και επισκευής σε 29 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων) του Δήμου Ιωαννιτών.

Το δεύτερο υποέργο με προϋπολογισμό 2.325.000 αφορά στη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων Δήμου Ιωαννιτών και περιλαμβάνει εργασίες που γίνονται σε 11 σχολικά συγκροτήματα με σκοπό τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι τους να εξασφαλίζουν συνθήκες άνεσης και ασφάλειας.

 Επιθεώρηση στις στέγες του πρώην Πολυκλαδικού συγκροτήματος 

Εκτεταμένες εργασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που χρόνιζαν γίνονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, όπου σήμερα στεγάζονται ΕΠΑΛ και ένα ΓΕΛ.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε όλα τα σχολεία.

«Τα περισσότερα κτίρια είναι πολλών ετών και απαιτούνται συνεχείς παρεμβάσεις και αρκετά χρήματα για να διατηρούνται αξιοπρεπώς ως ζωντανοί οργανισμοί που είναι. Τόσο ο Δήμος με το μεγάλο έργο των τεσσάρων εκατομμυρίων όσο και οι Σχολικές Επιτροπές βρίσκονται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, δίπλα στα σχολεία μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο» τόνισε η κα Νόκα.

Τόνισε ότι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ικανοποιήσει το σύνολο των αιτημάτων των σχολείων και απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να σεβαστούν τις εγκαταστάσεις και να μην επαναληφθούν φαινόμενα βανδαλισμών.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων Ηλίας Αυδίκος τόνισε ότι οι επεμβάσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν ήταν μικρές και περιορισμένες.

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να γίνονται εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις, από την αντικατάσταση της στέγης, την τοποθέτηση θερμομόνωσης, την αντικατάσταση των υαλοπινάκων και άλλα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση και εμείς και οι μαθητές μας να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον πολύ βελτιωμένο» υπογράμμισε ο κ. Αυδίκος.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμος εύχεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς «καλή σχολική χρονιά».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ