presvys-slovakias

Ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας με τη Σλοβακία

Νέα

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα Iveta Hricova όπου είχε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Πρόεδρο Δημήτριο Δημητρίου για θέματα συνεργασίας σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Η κα Iveta Hricova τόνισε ότι ανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας και από κοινού και σε πολλά επίπεδα, οι δυο πλευρές μπορούν να υλοποιήσουν κοινές δράσεις για την στήριξη και συνεργασία των επιχειρήσεων.
Είναι σημείωσε δυο περιοχές που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών αλλά με κατάλληλους τρόπους να υπάρξουν πιο διευρυμένες συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτριος Δημητρίου από την πλευρά του, σημείωσε ότι στόχος του Επιμελητηρίου είναι να ανοίγει νέες αγορές και να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να οδηγηθούν σε νέα επαγγελματικά βήματα.
Ο στόχος του Επιμελητηρίου είναι να δημιουργεί συνθήκες εξωστρέφειας για όλους και πως τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι οι B2B συναντήσεις οι οποίες θα φέρουν την επιχειρηματικότητα πιο κοντά.
Ο κος Δημητρίου και η κα Hricova συμφώνησαν ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα διοργανωθούν συναντήσεις στα Ιωάννινα και στην Σλοβακίαμε την συμμετοχή επιχειρηματιών για να επικαιροποιηθούν όλα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση τους.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Πρέσβης της Σλοβακίας για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας το οποίο είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και αναβλήθηκε λόγω κορωναϊού.
Συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να συμμετέχει και η Σλοβακία στο Φεστιβάλ, για να παρουσιάσει και αυτή τα δικά της προϊόντα ενώ παράλληλα ενδιαφέρουσα ήταν και οι πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου για συνεργασία το τριήμερο του Φεστιβάλ με tour operators για την έλευση στην πόλη των Ιωαννίνων επισκεπτών από την Σλοβακία με στόχο να επισκεφτούν το φεστιβάλ,να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις γεύσεις της Ηπείρου καθώς και τις ομορφιές της Π.Ε Ιωαννίνων.

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτριος Δημητρίου με τη νέα Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.
Ο κος Δημητρίου ευχήθηκε στη νέα διοίκηση να επιτύχει στους νέους στόχους της και πως το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα είναι πάντα ανοιχτό για κοινές δράσεις και συνεργασίες μαζί τους.
Από την πλευρά της νέας Διοίκησης ο νέος Γραμματέας της Ένωσης κος Θ. Βαντώλας έθεσε μια σειρά από ζητήματα τα οποία με την συνδρομή του Επιμελητηρίου θεωρεί ότι μπορούν να οδηγηθούν σε επίλυση και σημείωσε, ότι η Ένωση Ξενοδόχων θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα για την μεγαλύτερη στήριξη των αιτημάτων τους αλλά και για ένα πιο ευοίωνο μέλλον θα πρέπει να γίνει μια τελική συζήτηση έτσι ώστε τα μέλη της ένωσης να εγγραφούν και στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με το κο Δημητρίου να σημειώνει, ότι κάτι τέτοιο και εφικτό είναι αλλά και σημαντικό για την υλοποίηση του νέου οράματος του Επιμελητηρίου, που δεν είναι άλλο, από τη δημιουργία ενός Επιμελητηρίου που θα εκπροσωπεί και θα είναι το σπίτι του συνόλου της επιχειρηματικότητας.
Η Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων αφού ευχαρίστησε τον κο Δημητρίου για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα παραδώσει στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων την ατζέντα με τους στόχους και τα θέματα που απασχολούν τη νέα διοίκηση.
Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η ανασύσταση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, η δημιουργία μη κερδοσκοπικού οργανισμού προβολής και προώθησης της Π.Ε Ιωαννίνων με τη συμμετοχή όλων των φορέων, η προώθηση της ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά, το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και οι νέες προοπτικές συνεργασίας με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους από το εξωτερικό, η συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις, η διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων και συνέχιση του προγράμματος τουρισμός για όλους και για το 2021 και άλλα.
Στην συνάντηση που δεσμεύτηκαν θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα για ευρύτερες και πιο στοχευμένες συνεργασίες. Εκτός του Γραμματέα κ. Θ. Βαντώλα, συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Σ. Σιούτης, ο Ταμίας κ. Δ. Πατερούσης και το Μέλος κα Ε. Εξάρχου.