ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Από τον Ιούλιο με Πολυδύναμο το Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Νέα

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου στο Γενικού Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Όλα δείχνουν ότι σύντομα και πιθανά τον Ιούλιο, το Κέντρο θα τεθεί και επίσημα σε λειτουργία καθώς και το θέμα της οριστικοποίησης των προσλήψεων των 26 ατόμων φαίνεται να τελειώνει.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης ανέφερε ότι το θέμα των προσλήψεων έχει κλείσει από την 6η ΥΠΕ και το ίδιο αναμένεται να γίνει και από το Υπουργείο Υγείας καθώς και ο ίδιος ο υπουργός θέλει να ανοίξει το Κέντρο.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την στελέχωση και λειτουργία της Μονάδας αναμένεται να αξιοποιηθεί τακτικό (υφιστάμενο) προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και έκτακτο νέο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί για χρονικό διάστημα εικοσι-τεσσάρων (24) μηνών.

Σε εξέλιξη και οι εργασίες

Την ίδια ώρα, οι εργασίες συντήρησης σε ένα κτίριο που δεν έχει δουλέψει ποτέ και παραμένει για χρόνια κλειστό προχωρούν μιας και ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης είχε εξ΄ αρχής ζητήσει και τελικά πετύχει να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να ανοίξει το Κέντρο.
Η χρηματοδότηση δόθηκε και οι εργασίες συντήρησης είναι σε εξέλιξη «Το κτίριο παρά την ομορφιά του, χρειαζόταν εργασίες συντήρησης. Αυτές, όπως είδατε προχωρούν και σύντομα θα είναι ολοκληρωμένες» είπε ο κ. Καρβούνης που τους τελευταίους μήνες ασχολείται με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για να ανοίξει επιτέλους το πολυπόθητο Πολυδύναμο.
Βασικοί στόχοι του Πολυδύναμου είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου στέρησης σε χρήστες οπιοειδών και αλκοόλ, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κινητοποίηση αλλά και η παραπομπή σε πρόγραμμα απεξάρτησης.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στο παρελθόν, η δομή θα περιέχει μονάδα κλειστής αποτοξίνωσης μέσω 2 ξεχωριστών τομέων: Νοσηλείας Αλκοολικών και Νοσηλείας Χρηστών Ναρκωτικών, στόχος των οποίων είναι η αντιμετώπιση του Στερητικού Συνδρόμου και άλλων καταστάσεων.

Όλα έτοιμα και για το νέο πάρκινγκ

Στο μεταξύ, έτοιμος είναι ο νέος χώρος στάθμευσης στο Νοσοκομείο. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απομένουν διαγραμμίσεις και μικρές παρεμβάσεις, και το σχέδιο της διοίκησης που υλοποιήθηκε με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται πραγματικότητα!
Ο διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης και μέσα από το ρεπορτάζ ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη γιατί όπως είπε, ο ίδιος ο περιφερειάρχης είδε το πρόβλημα που υπήρχε και προχώρησε στην έγκριση.
«Καταφέραμε με την συνδρομή του περιφερειάρχη να πετύχουμε μια ακόμη σημαντική και αναγκαία παρέμβαση για την βελτίωση των υποδομών των μονάδων Υγείας. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης χώρου στάθμευσης στο νοσοκομείο που είναι συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ», είπε ο κ. Καρβούνης που σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και στα επίσημα εγκαίνια του νέου πάρκινγκ.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ