ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ – Ξεκίνησε η προμήθεια σχολικών τσαντών και ειδών

Νέα

Μπορεί να βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού, ωστόσο ήδη τα βιβλιοπωλεία έχουν αρχίσει να προμηθεύονται τις σχολικές τσάντες και τα σχολικά είδη ώστε να είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Γονείς, παιδιά, μαθητές και φοιτητές μπορούν να βρουν όλα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσουν δυναμικά τη φετινή σεζόν στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο ακόμη και στο γραφείο.
Ο Γιώργος Νταλαμάγκας είναι χρόνια σε αυτό τον εμπορικό χώρο και ήδη ετοιμάζεται όπως και πολλά άλλα βιβλιοπωλεία προκειμένου να μπουν και να τιμολογήσουν μια σειρά από είδη που είναι πρώτης προτεραιότητας για τους γονείς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων.
Ο κ. Νταλαμάγκας αναφέρεται στην σημασία που πρέπει να δίνουν οι γονείς στην επιλογή της σχολικής τσάντας καθώς πολλές φτηνές τελικά αποδεικνύονται μια κακή επιλογή καθώς …δεν βγάζουν τη χρονιά και χρειάζεται να σπαταλήσουν εκ νέου χρήματα οι γονείς για την προμήθεια νέας.
Ο κ. Νταλαμάγκας σημειώνει ότι θα πρέπει να δίνουμε βαρύτητα στην τσάντα καθώς θα πρέπει να τηρεί και κάποιες προδιαγραφές προκειμένου να μπορεί να αντέξει το βάρος και να μη δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά.
Άλλωστε, οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι οι σχολικές τσάντες μπορεί να κρύβουν κινδύνους ή να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στους μαθητές και τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς ποιο είναι το σωστό είδος της τσάντας που πρέπει να αγοράζουν, πώς να τη γεμίζουν και πώς να την μεταφέρουν τα παιδιά. Πολλά είναι τα παιδιά που αποκτούν προβλήματα με τη μέση τους ή άλλα μυοσκελετικά εξαιτίας των υπέρβαρων σχολικών τσαντών που ζυγίζουν σχεδόν διπλάσια από ότι ζύγιζαν πριν από 20 χρόνια. Εξαιτίας των προειδοποιήσεων τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά, τροχήλατες σχολικές τσάντες, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς είναι οι πιο ενδεδειγμένες καθώς δεν βαραίνουν την πλάτη και τους ώμους.
Όπως και να έχει εσείς μπορείτε να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε την τσάντα που ταιριάζει στις ανάγκες και στα χρήματα που θα δαπανήσετε για αυτήν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ