Έρχεται το «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον» Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος.
Η πλατφόρμα θα ανοίξει σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά ομάδα περιφερειών και θα καλύψει το σύνολο της επικράτειας.
Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις -συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών- θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.
Οι γνώστες του αντικειμένου ζητούν την τροποποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης των αιτήσεων για το Β ́ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» με σκοπό να εξαλειφθούν προβλήματα που προκαλούνται από το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου Αλέξανδρος Λάμπρου, διατυπώθηκαν ενστάσεις επαγγελματιών της αγοράς σύμφωνα με τις οποίες το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας σε συνδυασμό με τη δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων και την ταχεία υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων επιφέρει διάφορες στρεβλώσεις όπως η υποβάθμιση των ποιοτικών παραμέτρων της αίτησης.
Ο κ. Λάμπρου ευχήθηκε αυτή τη φορά να μην δημιουργηθούν προβλήματα και φυσικά να μην γίνουν οι αιτήσεις μόνο με κριτήριο την χρονική προτεραιότητα αλλά με γνώμονα και τα άλλα κριτήρια που πρέπει να προσμετρηθούν ώστε ο δικαιούχος να μπορέσει και να μπει στο πρόγραμμα και να ολοκληρώσει τις εργασίες.
Ο κ. Λάμπρου στάθηκε και στην σημασία που δίνει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Ε.Ε. στο ενεργειακό αποτύπωμα που επιχειρούν να μειώσουν.
«Έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν και άλλα προγράμματα που θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν ενεργειακές αναβαθμίσεις», κατέληξε ο κ. Λάμπρου.