Πρώτο κουδούνι… με κενά

Νέα

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία και το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά… πριν από το πρώτο κουδούνι.
Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις όποιες προσπάθειες από το υπουργείο Παιδείας για την πλήρωση μεγάλου ποσοστού κενών θέσεων εκπαιδευτικών, οι ομοσπονδίες τονίζουν ότι τα κενά εκπαιδευτικών κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, περίπου στις 30.000. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κ. Στέφανος Μιχάλης έκανε λόγο για 50 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην περιοχή των Ιωαννίνων που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα από το υπουργείο ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
«Υπάρχουν κενά σε όλη τη χώρα και εδώ, και αναμένουμε να καλυφθούν όσο πιο άμεσα γίνεται» λέει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το υπουργείο είναι καιρός να προχωρήσει σε λύσεις και σε προσλήψεις εκπαιδευτικών μιας και από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι πολλές.
Στο μεταξύ αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών βρέθηκε και κατέθεσε υπόμνημα στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως από την οποία ζήτησαν να προχωρήσουν οι διορισμοί στην εκπαίδευση ενώ έθεσαν και θέματα που έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις και εν γένει με την αναγκαιότητα στήριξης της δημόσιας παιδείας.