ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Στοχευμένες δράσεις με τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων

Νέα

Στα πλαίσια του εορτασμού από την συμπλήρωση των 100 χρόνων (1919-2019) του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου παρέθεσε γεύμα στους δημοσιογράφους της πόλης, αναλύοντας τις δράσεις και τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Στο γεύμα συμμετείχαν και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής Α’ Αντιπρόεδρος Ι. Μήτσης, Β’ Αντιπρόεδρος Χ. Παπαρούσης, Γενικός Γραμματέας Β.Βασιλείου, Ν.Τσακανίκας Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Ενημέρωσης Επιχειρήσεων καθώς και ο Σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Επιμελητηρίου Κων. Κυρίτσης. Οι δημοσιογράφοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το νέο project του επιμελητηρίου Ιωαννίνων το οποίο περιλαμβάνει σχεδιασμό δράσεων έως το 2020.
Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρίου έδωσε ένα μικρό στίγμα των προθέσεων του Επιμελητηρίου για τις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα κορυφωθούν τον Δεκέμβριο με την τελευταία εκδήλωση που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για την οποία θα απευθυνθεί πρόσκληση στον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, στον υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, ενώ θα διεξαχθεί παράλληλα με την συνεδρίαση της διευρυμένης διοικούσας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της χώρας.

Δράσεις, μελέτες και εκδηλώσεις

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ενημέρωση του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του προβλέπεται να γίνουν πέντε ημερίδες με τις εξής θεματικές:
– Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία και νέες τεχνολογίες
– Πρωτογενής τομέας -Τυποποίηση & Τουρισμός
– Εξωστρέφεια & Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας – Αναπτυξιακά & Χρηματοδοτικά εργαλεία
– Σύγχρονο Marketing -Δημόσιες Σχέσεις – Διαφήμιση –Τουρισμός
– Η Αισθητική σύμμαχος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
Ακόμη θα εκπονηθούν οι εξής τρεις μελέτες:
– Μελέτη χρήσης γης, κανονιστικό σχέδιο βιώσιμων επιχειρήσεων.
Η συγκεκριμένη μελέτη θα περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο καθώς και το ευρύτερο κέντρο στο οποίο θα αναλυθεί η εμπορικότητα των δρόμων, η υφιστάμενη επιχειρηματικότητα , η περαιτέρω ανάπτυξή του και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων με σκοπό να προστατευτεί η υφιστάμενη επιχειρηματικότητα αλλά και να διαπιστωθούν με επιστημονικά στοιχεία ποιες μορφές επιχειρηματικότητας χρειάζονται οι συγκεκριμένες περιοχές.
– Οικονομική μελέτη συμπεριφοράς και δραστηριότητας ξεχωριστών μονάδων της οικονομίας.
Μελέτη αποτύπωσης της οικονομικής και κοινωνικής πορείας του Ν. Ιωαννίνων. Μελέτη των τάσεων και των αναγκαίων παρεμβάσεων για κρίσιμους κλάδους της οικονομίας.
– Μελέτη lake run
Βασικός σκοπός της έρευνας είναι η τεκμηρίωση των οικονομικών και τουριστικών οφελών που δημιουργούνται ως απόρροια της συμμετοχής δρομέων / συνοδών τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη διοργάνωση του 2019.
Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού θα διεξαχθούν και οι εξής εκδηλώσεις:
Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου και τριήμερο εκπτώσεων και προσφορών με πιθανή ημερομηνία 24 – 25 και 26 Οκτωβρίου .