epimelitirio-kainourgio

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Η ψήφιση του προϋπολογισμού άναψε φωτιές

Νέα

Καταγγελία για αντικανονικότητα και «αλχημείες» για την ψήφιση του προϋπολογισμού στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων κάνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας, στον απόηχο της τελευταίας (έντονης) συνεδρίασης, ενώ κάνει γνωστό πως θα κινηθεί και νομικά.

«Με αλχημείες και μεθοδεύσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου και τα μέλη της παράταξής του θέλησαν να προχωρήσουν στην έγκριση του προϋπολογισμού αγνοώντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στη συνεδρίαση που έγινε αναδείξαμε τα τρωτά σημεία του προϋπολογισμού του νέου έτους, καθώς το Επιμελητήριο μετατρέπεται σε φορέα δημοσίων σχέσεων, τουριστικό πρακτορείο και μελετητικό γραφείο.

Επισημάναμε ότι η δέσμευση κονδυλίων σε συγκεκριμένους κωδικούς αποτελεί κατασπατάληση πόρων σε μία εποχή όπου οι μικρομεσαίοι αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές απαιτήσεις τους.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου όμως αντί να ενδιαφερθεί για αυτούς, για τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς και της οικονομίας επίλεξε τον δρόμο της σπατάλης και των δράσεων βιτρίνας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης.

Το «Ισχυρό Επιμελητήριο» στέκεται σε ορισμένα σημεία του προϋπολογισμού, εννέα συνολικά τα οποία σχετίζονται ως επί το πλείστον με τις επετειακές εκδηλώσεις, και τα οποία η παράταξη κρίνει πως πρόκειται για σπατάλες 200.000 ευρώ κενές περιεχομένου.

«Ζητήσαμε την απόσυρσή τους ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή.

Η παράταξή μας μπροστά στο αδιέξοδο έκανε γνωστό ότι ψηφίζει όλες τις δαπάνες για την μισθοδοσία των εργαζομένων και την λειτουργία του Επιμελητηρίου και κανέναν από τους Κωδικούς που προστέθηκαν με συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου όμως δεν συμφώνησε. Απαίτησε την έγκριση ή την απόρριψη του προϋπολογισμού στο σύνολό του.

Από τους 28 παρόντες οι 15 καταψήφισαν και οι 13 υπερψήφισαν.

Εδώ όμως ήρθε άλλη μία αλχημεία.

Η πλειοψηφούσα παράταξη έκανε τους δεκαπέντε 13 και τους 13 τους έκανε δεκατέσσερις.

Το αποτέλεσμα κατά την ίδια ήταν 13-13 και με την διπλή ψήφο του προέδρου ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε.

Μπροστά σ’ αυτή την παρωδία η παράταξή μας αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις του κ. Δημητρίου και των συνεργατών του αποτελούν βαθιά προσβολή στην λειτουργία του θεσμού, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και απαξιώνουν κάθε έννοια εύρυθμης λειτουργίας», σημειώνεται με νόημα στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Γρηγόρη Γκίκα.

 

Η απάντηση του Προέδρου

Σε ίδιους τόνους κινείται και η ανακοίνωση από την πλευρά της διοίκησης που υπογράφεται από τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου.

«Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι Προϋπολογισμός σημαίνει «η καταγραφή των εσόδων και των εξόδων που αναμένεται να έχουμε στο άμεσο μέλλον», φανταζόμαστε, κάπως έτσι θα γίνεται και ο Προϋπολογισμός στην επιχείρηση που διευθύνει εκτός αν δεν συμβουλεύεται ελληνικές λογιστικές εταιρίες αλλά ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ.

Σεβόμενοι πάντα τις χιλιάδες επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο Πρόεδρος της κος Δημήτρης Δημητρίου εργάζονται καθημερινά με διαφάνεια και χρηστή διοίκηση και είναι σε κάθε περίπτωση διαθέσιμοι σε οποιονδήποτε οικονομικό έλεγχο από όπου και αν αυτός προέρχεται», αναφέρεται αρχικά στη σχετική ανακοίνωση που απευθύνεται προς τον κ. Γκίκα.

Ακόμη, δίνονται επισημάνσεις προς απάντηση των καταγγελιών της αντιπολίτευσης:

«Η ψηφοφορία σε κάθε θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όπως γνωρίζει γίνεται επί των παρόντων στην αίθουσα και την ώρα που πραγματοποιείται με ανάταση χειρός η ψηφοφορία και όχι επί των παρόντων και όσων βρίσκονται σε χώρους εκτός αιθούσης ή στον πεζόδρομο της οδού Αραβαντινού.

Επειδή ενδιαφέρεται (αναφέρεται στον κ. Γκίκα) για τα χρήματα των επιχειρηματιών και μελών του Επιμελητήριου ας ρωτήσει τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητήριου και νούμερο δύο της παράταξής του κο Δ. Μπαράτσα, πόσο κόστισαν τα ταξίδια, οι βόλτες στην Αλβανία, οι εκδόσεις, τα επιχειρηματικά δώρα και οι δεξιώσεις επί των ημερών του και να μας ενημερώσει για τελικά αποτελέσματα και οφέλη όλων των παραπάνω.

Όσον αφορά το νέο σπίτι του Επιμελητηρίου θα θέλαμε να τον διαβεβαιώσουμε όπως και τα χιλιάδες μέλη μας, πως αυτό, και θα προχωρήσει και θα πραγματοποιηθεί με μια διαφορά, επί των ημερών μας θα ακολουθηθεί η κάθε νόμιμη διαδικασία».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ